söndag 27 november 2011

Köp inge brännvin till pappa…


Köp inge brännvin till pappa…
Och inte till mig heller.
Vi har lite problem med spriten i det här huset nämligen.
Det är inte så att vi är så värst törstiga av oss. Dessutom är jag är ju allergisk mot rödvin. Och här i skogsbrynet gäller det att hålla sig nykter, rätt som det är ska man köra bil. Den sista bussen går i sjutiden på fredagskvällen och nästa kommer på måndagsmorgonen. Ska man någonstans så blir det till att ta bilen eller cykla, en halvmil minst.
Inte är det så lyckat att dricka någon form av alkohol när man stickar eller väver heller.  Och pensionären, f’låt Medaljören är mestadels på språng eller jobbar med något.
Nej problemet är att barskåpet är fullt.
Det är inte exklusiva viner och uråldrig cognac och whiskey som står där och trängs, acknej, det är diverse mystiska likörer och konstiga saker som ungdomarna lämnat efter sig, bl a.
Det bär mig emot att säga till att nu får ni komma hem och ta reda på resterna. Dom verkar ha samma problem som vi, det förblir odrucket.  En del flaskor har varit med på några flyttar, punchen bl annat, den har varit här förr.
Äter dom aldrig ärtsoppa?
Kan man baka kakor på valnötslikör? Och vad gör man med en estnisk likör som sägs hjälpa mot allt utom alkoholism och svartsjuka? Ingen av oss behöver medicin för någondera.
Och jag är för snål för att hälla bort det.
Tips?

7 kommentarer:

 1. Testa lite olika smaker på julkolan vettja! Jag brukar om möjligt slå i en skvätt konjak, eller madeira, eller i värsta fall amerikansk whiskey och det brukar fungera bra.

  Inte heller här i Stockholms innerstad är det tillrådligt att nyttja alkohol, eftersom det ska hämtas och köras lite hit och dit. I torsdags blev jag stoppad av polisen på Folkungagatan för alkotest, med tre småttingar i baksätet. Det blev både polis, polis och "titta på tummen - du är en dum en!" medan jag blåste. Och blåste. På femte försöket reagerade den där manicken och vi fick fara vidare. Då hade ungarna tiggt till sig var sitt blåsrör, som fick fungera som sugrör, vattenkrigsleksak, mm.

  SvaraRadera
 2. Ja att göra godis på't kan ju vara en idé, vi är visserligen lika dåliga konsumenter i den branschen men man kan ju alltid ge bort till någon som inte kan försvara sig.

  Och som sagt, dina resor är alltid underhållande och de där blåsmojarna är jobbiga men vitsen är väl att man ska tömma lungorna så dom ser att man inte gömt någon liten alkohol någonstans.
  Någon gång hade du en teori om onödig och nödiga poliser har jag för mig?

  SvaraRadera
 3. Nödiga poliser är de som ska finnas till hands och hjälpa kvinnor i nöd. Onödiga är väl de som ställer till det för en. Hittills har jag dock bara träffat nödiga i mitt liv. Som när jag var lite stressad och hade bråttom till dagis och blev tvungen att tanka, hoppade in i bilen och svängde ut närmaste vägen, där det dock var en liten ramp så att bilen blev hängande med framhjulen över kanten. En piketbil med åtta raska poliser körde fram, poliserna hoppade ur, lyfte upp min bil och gjorde honnör (vill jag gärna minnas). Och så for vi vidare, var och en åt sitt håll.

  SvaraRadera
 4. Jag tänker och tänker men det mesta är ju lika gott utan.

  SvaraRadera
 5. Jag får väl smyga i en skvätt när det är desserter på menyn. Det är som sagt inget stort problem.
  Och så väntar vi på Karins resedagbok, eller nåt sånt.

  SvaraRadera
 6. Segt kött blir mörare om man skvätter ner lite sprit i grytan. Jag kokar torkad frukt i gammal glögg eller smakrik likör, blir jättegod marmelad till osten, blandar i färsk frukt i marmeladen, ofta apelsin så passar det till glassen.

  SvaraRadera
 7. Oj, det var ju mycket godis det där, och gammal glögg har vi ju också gått om. Jag kanske ska ta och titta lite djupare i barskåpet. Tack för tips.

  SvaraRadera