söndag 29 mars 2020

Tappat bort, totalt försvunnet

Man tappar bort saker
Det blir lätt så när man först tömmer ett kök och sedan ska återställa ordningen på ett nytt sett. Men brickorna var helt försvunna, och några skärbrädor.
Hade jag gett bort brickorna? skärbrädorna var det absolut ingen som skulle vilja ha men kanske någon skärbräda förirrat sig till hyvelbänken. Nej
Kvartslitermåttet var också borta
Nåja, brickor hör inte till livets nödtorft och skärbrädor blir det av sig själv när man bygger om.

Plötsligt slog att jag envisats att få praktiska och utrymmesbesparande förvaringsutrymmen.
Snickarna muttrade lite men jag fick som jag ville – och glömde det. Otacksamt.


3 kommentarer:

 1. Ja jösses vad jag känner igen mig! När jag evakuerade kök och badrum i höstas för vattenskadesanering hittade jag på alla möjliga fiffiga ställen att förvara olika prylar på. Dessvärre tog jag med någon billast till landet också. Så nu pågår ett långsamt återställande av (den relativa) ordning som rådde innan.

  Men så smart med sockellådor och diskställ ovanför diskhon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir loppis så snart karantänen ör över.

   Det där med sockellådorna är smart, ett outnyttjat utrymme är så tråkigt. Jag har sett såna lådor med inbygd liten stege i. Det hade jag behövt. Och diskställ över diskhon, är inte det en 50-talsgrej, varför slutade man med det?

   Radera
  2. Jovisst var diskställ ovanför diskbänken en 50-talsgrej, som man slutade med för att någon köksplanerare, som var lite kort i rocken sa att det funkar inte. När jag ställer upp den våta tallriken i diskstället rinner det vatten från den längs underarmen. Otrevligt. Diskstället ska stå i jämnhöjd med diskandet. Och eftersom det var på den tiden då Hemmets forskningsinstitut utfärdade riktlinjer för kökens planering, fick det bli så.

   Radera