söndag 5 april 2020

Sånt man gör i karantän

Jag har all förståelse för att det kan vara ohyggligt tråkigt att sitta i karantän i en trång lägenhet om man inte har vanan att sysselsätta sig själv.

Mitt problem är det motsatta. Nu när alla möten och inställda så kan jag lugnt bänka mig vid spinnrocken och lyssna på en konsert på internet, Dråm i ex om man står ut med säckpipa.
Eller också kan jag ta ett tag i UFOhögen (unfinished objekt)Eller tälja klart skytteln som jag ska ha till bandvävarna.


Eller tvätta leicesterullen som väntat länge eller jämtlandsullen och karda alltihop


Eller sticka klart ärmarna som ska sitta på det fina tyget som ska bli tröja


Men inte ska jag börja med något nytt som t ex att sticka en tröja till barnbarnet


Och inte ska jag sätta upp en ny väv heller fast det vore kul att väva plädar eller sjalar kanske.

Men jag bör ju ta en promenad varje dag, älvrundan är ganska fin även om det bara blir 3-4000 steg och så kan jag ju titta på våran egen lilla guldbro,.Jag blir uppenbarligen stressad av så mycket fri tid, jag vill passa på att göra nya roliga saker men nu har jag kommit fram till att jag skärpa mig och avsluta allt jag påbörjat. Tänk så mycket belåtenhetshormoner jag kommer att producera sen!

Men jag har kommit på en strålande idé, också jag har gjort en låda som jag skrivit HandarByte på, ganska snart fick jag byta till en större låda. Förhoppningsvis finns det någon som vill ha en nästa färdig jacka och någon som vill ha en halvfärdig stickad tröja i rött, orange och lila mm.
Man vet ju aldrig.

 Uppdatering. Fröken Slöjd ville veta mera om mitt skåp.

Jag fick det av en väninna som skulle tömma ett hus. Det får plats en hel del i skåpet. I lådorna finns det saxar och tänger mm, på hyllorna är det lådor med trådrullar, och UFOn längst ner till vänster står overlocken.  Rätt som det är behöver jag snygga till och då lyfter jag upp symaskinen på hyllan och skjuter in det (alldeles för) lilla arbetsbordet och simsalabim!

10 kommentarer:

 1. Hej
  Härliga mål du har i karantänen! Själv jobbar jag i skola så det är jobb som vanligt om man inte är förkyld och det har jag klarat mig från ännu så länge. Blir väldigt nyfiken på skåpet? som du har symaskinen i - har du visat det lite mer någon annanstans i bloggen?
  Mvh Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen in i mitt skåp Fröken Slöjd, jag tror inte jag var visat skåpet tidigare men det är väl värt en egen sång. Jag fick det av en väninna som skulle tömma ett hus.
   Äh, jag lägger till ett par bilder och visar hur enkelt det är att städa, ibland.

   Radera
  2. Det här är endast ett test om det funkar att svara. Har lite problem med det

   Radera
  3. Jamen så bra det gick! HURRA!

   Radera
 2. Tack för titten - jättefint skåp och lättstädat! Är ju perfekt när man inte har ett speciellt sy/slöjd rum.
  mvh Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt arbetsrum är ca 25 kvm, men det hjälper inte. Det är fullt med fyra spinnrockar, en kardbänk, två symaskiner och arbetsbord + hyllor och skåp med material. Funderar på om jag inte kan ta in en vävstol också...
   Vad slöjdar du med?

   Radera
  2. Ursäkta mitt sena svar - han tyvärr inte sett din fråga.
   Jag är utbildad till och jobbar som textilslöjdslärare så jag har provat mycket inom det textila området. Är inte överdrivet förtjust i att hålla på med vatten så tova och färga går bort. Spinnrocken, vävstolen och knyppeldynan vilar mestadels men symaskinen - egna kläder eller tygkassar (det behövs alltid fler), stickorna - sockar, vantar (tvåändsstickade) och koftor och virknålarna - dubbelvirkade grytlappar är oftast igång (försöker att ha något in händerna när jag tittar på tv).
   Jag har ett rum på ovanvåningen, med snedtak men med ca 30 kvm golvyta med symaskiner mm (symaskinsbord, litet "tillklippningsbord" och strykbräda) + bokhyllor och tyg- och garnlager. Ett litet fd sovrum på nedre plan med en vävstol på 100 cm + en nedmonterad på 135 cm och en massa tillbehör och vävgarns- och mattraslager. Där har jag även tryckt in spinnrocken men ska jag använda den får det bli i vardagsrummet.
   Har börjat fundera på hur jag ska hinna använda upp allt material innan jag blir 100 år - det kommer att bli stressigt och det dyker ju då och då upp något oemotståndligt som får följa med hem trots att det eg är fullt. Ser det kanske lite som en "pensionsförsäkring" - har för några år sen passerat 50 och ska inte behöva bli materiallös/sysslolös den dagen jag lämnar jobbet.
   mvh Fröken Slöjd

   Radera
  3. Och rätt som det är kommer det någon och frågar om man eventuellt har ... en tygbit/garn eller nåt annat och då kan man ge bort lite av lagret. Klädsamma plustecken som kan ge en anledning att inte ha dåligt samvete ifall det skulle komma hem mera material.
   HEJJA OSS!

   Radera
 3. Jag funderar lite på vad den liknar, denna situation. Kanske tiden mellan två jobb då man tyckte sig ha OCEANER av tid. Vilken man ju inte hade. Eller första barnledigheten då man ju skulle hinna med, ja allt! Vilket man ju inte gjorde. Detta är ändå lite mera ttf (timmar till förfogande). Men det kräver en del prioriterande och att man väljer bort en del projekt som kan innebära inblandning av andra. På så sätt slipper jag måla om här hemma, för jag har svårt att tänka mig att köpa målarfärg över nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hoppsan, det verkar som om min törnrosasömn varit länge, eller att Coronastressen varit väldigt svår. Kan jag börja slappna av nu, det verkar ju som om jag hinner klart, vad det nu var som skulle göras.

   Radera