måndag 20 januari 2014

Vävplaner


Nu är det spännande.
Vännen VävAnnika har hämtat rullarna med lingarn 8 (hon har en varpa hon, det har inte jag) och kvar har jag diverse handspunnet entrådigt  som jag fyndat på antikaffären och inte vet något om. Dessutom finns det diverse garnslattar med cottolin och tvåtrådigt lin. Handdukar blir det nog. Så småningom ett kjoltyg av det finaste linet, kanske.
Den där lekväven som jag bara experimenterade med har jag vävt ner. Fönsterskärm med ängsull var ju gulligt men dom ramlar ju bara av.

Gräs var en aning stabilare, men bara en aning. Det gick inte att väva så långt så att väven kom förbi bröstbommen för då krossades grässtråna av spänningen. Bra idé men svår att genomföra i min korta vävstol.

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar idé, även om den inte fungerade fullt ut. Kanske det går att ersätta ängsullen med ulltussar när de ramlar av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint men det behövs nog lite utveckling. Att klippa ner och knyta fram igen varje gång man har vävt ett stycke är lite oekonomiskt både när det gäller varp och tid.
   Ulltussar kan nog vara en bra ersättare när ängsullen tappat huvudet. Undrar om man ska ta ängsullen tidigare för att den ska hålla bättre.

   Radera
 2. Instämmer! Vilken lysande idé! Världen behöver verkligen sådana där trevliga fönsterskärmar. I dag saluförs ungefär tre olika modeller (alla i plast). Nog borde det gå att hitta en marknad för detta. I alla fall om man först hittar hållbara tillverkningsmetoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vävde ju lite med videoband, det blev väldigt plastigt Plast är inte kul.
   Jag lägger idén på tänkarhyllan... sen var det ju det där med tillverkningen då.

   Radera
 3. Spännande projekt. I alla fall mycket fantasifullt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, ibland undrar jag vad jag gett mig in på, och varför. Men för det mesta är det kul och allt blir inte lyckat, men det som med så mycket annat, allt ska inte visas upp.

   Radera