söndag 22 januari 2012

Provlappar fel och fuskJag tänkte sticka den vackraste sjalen, vackrare än originalet som var för grovmaskigt. Skön skulle den bli också i ett ljuvligt grått mjukt luddigt garn.
Men det var svårare än jag tänkt med mönsterstickning på både aviga och räta varv. Nu har jag tagit av garnet och börjat om och pillat upp (man repar inte upp luddigt garn, det trasslar ihop sig) och börjat om igen.
Jag har försökt att räta till det genom att inte göra hoptagning om det är så att det fattas en maska eller gjort en ökning, men då stämde ju inte mönstret. Det blev inte som jag tänkte mig.
Det blev fel.
Men jag kör huvudet i stickningen och fortsätter envist. Och gör fel.
Precis som regeringen. Som envist säljer ut verksamheter som privata firmor kan göra vinst på. Ett litet exempel.  Allt utom hovet tydligen, undrar varför?
Och det blir inte billigare och inte effektivare, bara fel.
Apoteket t ex, det blev också fel, DocMorris har redan lagt ner en massa butiker och det var ju lika bra för inte kan man fara runt och leta efter ett apotek som råkar ha min medicin hemma. Valfriheten skiter jag i, jag vill ha min medicin.
Någon klagade förresten över bristande valfrihet för det fanns inte en enda landstingsdriven vårdcentral i närheten.
Och det är mina skattepengar som ryker. För att återinvestera i verksamheten är det tydligen inte fråga om.
Media privatiserades ju för så länge sedan så vi nästan har glömt det, vi bara tror att vi har en fri och oberoende media.

PS Fick just reda på att jag har 43 dagar kvar, sedan dör jag väl då? Eller uppstår i ny skepnad inom Aktivitetsgarantin, vilket inte garanterar något annat än att jag sysselsätter någon tjänsteman på Arbetsförmedlingen lite extra. Någon som vill anställa en 63-åring? Hallå! Dubbelt Nystartsjobb!  Rea på arbetskraft som närmar sig slutdatum liksom. DS

2 kommentarer:

  1. Fint garn! Och i övrigt instämmer jag. Samt lägger till att det blir bilprovningen härnäst. En fungerande statlig verksamhet – så kan vi ju inte ha det. Den ska privatiseras och så blir det dubbelt så dyrt, men då finns det några som kan göra sig en rejäl hacka på verksamheten, nämligen.

    SvaraRadera
  2. Visst är det fint garn, beskrivningen är det inte heller fel på, det är som vanligt maskinisten. Det är som i politiken ungefär.
    Hur får man stopp på all denna utförsäljning? Och bilprovningen nu, regeringen kan ju knappast mena att effektiviteten ska öka med konkurrensen här ute i skogsbrynet.

    SvaraRadera