tisdag 10 januari 2012

stridslyssna kvinnor och spånadEmma fick en kalender av mig en gång för länge sedan. Medeltida kvinnoliv heter den, kanske. En sådan som man skriver upp födelsedagar i. Häromdagen sa hon att det var en så rolig bild sist i boken. Bilden är mycket liten så det blir inte bättre än såhär.
Kvinnan som rider på en häst har inte en lans i handen som man kan tro vid första anblicken. Det är ett rockhuvud, dvs ett sånt som man har fibrerna på när man spinner och det som flyger över hennes huvud är sländan.
Mannen som rider på det andra djuret, är det verkligen en häst? Han är obeväpnad men han har något bakom sig, som ser ut som ett getkranium med horn.
Inte konstigt att lejonet i mitten av bilden sneglar oroligt mot mannen. Men vingfotingarna på sidan blir jag inte klok på. Och vad är det för bild, varifrån och varför?

6 kommentarer:

 1. "Inte utan min spånad", säger kvinnan hotfullt, när mannen vill att hon ska lämna prylarna i land. Så han viftar avvärjande att OK, då, låt gå för den här gången.

  PS Cecilia N säger (hos mig) att det bara är vitt när man ska försöka kommentera här. Inte för mig. Men det kanske beror på från vilket håll man kommer?

  SvaraRadera
 2. Aha, har du kollat i källorna eller är det ett välgrundat antagande? Mannen har något i handen, otydligt vad.

  Mysko att Cecilia inte kan kommentera, det skulle vara intressant att se hennes kommentar, spinnerska som hon är.
  Och jag ser inte Karins bilder.

  SvaraRadera
 3. Mina bilder? Vilka då, i vilket inlägg? Ibland glömmer jag att "krympa" dem tillräckligt mycket för mobilbruk, mm. Säg till så fixar jag.

  SvaraRadera
 4. I de två senaste inläggen är bilderna frågetecken, och det där med att kolla blogg på mobil är ett modernt påfund. Min mobil är en sån där gammaldags pratmobil om du minns.

  SvaraRadera
 5. Nu då? Jag har fixat lite med bilderna och hoppas att i alla fall spolarvätska och sparkjärn funkar.

  Men varför ser det ut som en liten cigg efter ditt namn ovanför dina kommentarer här i båset. Smygreklam?

  SvaraRadera
 6. Nej jag har inte börjat smygröka och ciggreklam är förbjudet här. Tro om det kan vara en liten penna kanske, den påminner om symbolen för "skriva kommentar" Det är ett nytt fenomen och jag har inte gjort nåt, det var så när jag kom.

  SvaraRadera