måndag 30 januari 2012

Spetssjalar igen


Godisbok som sabbar nattsömnen


Dottern fyllde år och eftersom hon går på Sätergläntan (som är ett fantastiskt ställe) så åkte vi dit och firade. Vi var utrustade med stora kastrullen fisksoppa och bröd. Tårta skulle jag inte ha med enligt order. Det visade sig att kompisarna hade gjort en tårtbuffé.
En av födelsedagspresenterna var en bok som hon fick välja själv i butiken. Och eftersom jag födde detta barn för 26 år sedan så fick jag också en bok av mig själv.
Det slutade med sömnsvårigheter.

En stor del av natten låg jag och försökte lista ut hur det skulle gå till med de olika finesserna i de estniska sjalarna. 
Så kan man också göra
En ny sorts uppläggning lärde jag mig i alla fall.
Det får jag träna på
Men muscherna lyckade jag inte få stil på, första varvet går bra men hur gör man på andra varvet?


Och uddkanter fanns det många att välja på.


Men jag ska inte börja med en till, ska jag inte, nej. 

7 kommentarer:

 1. oj så fina sjalar o spetsar.
  tala om hur länge det dröjer till du börjar;)

  SvaraRadera
 2. Nupparna (svengelska för muscher) är döjobbiga. Sjalen på din andra bild skulle jag få spunk av. Och jag vet att jag inte är ensam.

  Ett tips är att använda en sticka som är sisådär 1mm tunnare när man ska sticka ihop alla nuppmaskor. När den nya maskan är färdig så häktar man på den på rätt sticka av rätt storlek och så visslar man och ser oskyldig ut.

  SvaraRadera
 3. Ja boken är full av fantastiska sjalar och det finns en, den finaste, som det inte är nuppor på och det är nog tur för jag kan inte vissla.

  SvaraRadera
 4. Fattar nada. Jag trodde man VIRKADE sånt där. Men på bilderna ser det ut som om man lägger upp med stickor.

  SvaraRadera
 5. Visst serru, det är stickat och det är döhpt och öhpt och omslag men på engelska vilket ibland är begripligare. Faktiskt. Det är tur att det inte är på estniska i alla fall för det är där dom stickar sånt.
  Jag är faktiskt inte så impad av "nupparna" och det är inte bara för att jag inte kan vissla. Men jag tror man kan strunta i både vissling och "nuppar"

  SvaraRadera
 6. Det finns så mycket underbart i den boken, har stickat en av dem i ett tjockare alpacka garn som halsduk.

  När du kommer till munchen på avigan stickas alla maskor ihop till en enda maska igen. En avig alltså. Har du spetsiga "lace" stickor? om inte är det näst intill hopplöst. :) När du gör munchen på rätsidan behöver man göra maskorna ganska stora eller lösa så att säga.
  Ska bli roligt å se vad det blir.

  SvaraRadera
 7. Aha! man ska alltså ha specialstickor, Tack för tipset.

  SvaraRadera