torsdag 25 augusti 2011

Höst


Det regnar och dottern ska flytta till Sätergläntan och posten har inte kommit.
Svärmor ligger på lasarettet med brutet lårben.
Jag borde söka jobb men hittar bara jobb för ”ung och hungrig” och jag är bara gammal och spyfärdig. Student consulting vill inte ha gamla tanter och jag vägrar vara homepartysäljare för Love Corner, Pizzabagare är inte heller till att tänka på.
Borde väva ner mattväven och baka bröd och torka golven och gräva klart hallonhäcken.
Jag vill åka utomlands, till värmen.
-Nej usch då, säger svärmor, där som det är så bråkigt, dom bara slåss.
Men jag ska i alla fall åka och hälsa på henne. Hon är så glad och entusiastisk och vill hem och baka och sticka strumpor och gno på som vanligt.

3 kommentarer:

 1. Gammal och spyfärdig? Jag har på jobbet chattkanaler till de vanligaste medarbetarna, snabbt, enkelt och effektivt för frågor med korta svar. Man brukar ju också ange sin status. En dag hade kollegan Ulf skrivit TFF som som sin status, vilket förstås ledde till en fråga om uttolkning: "Trött, fet och femti", vad annars ? Blev det rappa svaret. Jag vet inte vad som är värst...

  SvaraRadera
 2. Nja det är ju en tolkningsfråga, gammal är lika med kunnig och erfaren. Spyfärdig (ok jag var otydlig) betyder just nu att jag är väldigt trött på arbetsmarknaden som inte insett att jag är just kunnig och erfaren.
  För övrig mår jag strålande.
  Med det senaste tillskottet i huset har livet blivit ännu intressantare, Henning heter tillskottet och jag har aldrig sett något liknande. Se inlägget om bandvävstolen, det är den som heter Henning.

  SvaraRadera
 3. Varför startar du inte eget?, du får ju i alla fall starta eget bidrag i ett år då. typ hantverksKafe el nått. du verkar ju jätteduktig med hantverket.

  SvaraRadera