måndag 17 januari 2011

takdropp


Jag skulle tända ljus i växthuset för då rasar snön av fortare, har det sags mig. Jag var tvivlande men sakkunskapen var envis så jag pulsade ut till växthuset. När jag kom halvvägs så brakade det till och taket var plötsligt rent. All snön (nästan) åkte av helt utan min insats. Jag pulsade vidare eftersom jag var halvvägs så ville jag ju kolla inne i alla fall. Men dörren hade frusit fast så jag kom inte in utan att bearbeta den med list och spade.
Termometern i växthuset visade att det hade varit -27 och för tillfället var det +3,7. Men den påstod också att det var +52,3 ute så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Nytt batteri kanske?

4 kommentarer:

 1. Det var snabbskottning de luxe, det!

  SvaraRadera
 2. Hej englundskan och tack för besöket i min blogg. Jag gillar verkligen ditt vackra växthus med det självskottande taket! Vi satte in en liten kamin i vårt för att maken så gärna ville äta julgröten där. Inte så rasande klokt - några glas i taket sprack av kontrasten varm insida/väldigt kall utsida!
  Hälsningar från
  Eva

  SvaraRadera
 3. Oj, ja jag har också en kamin i mitt växthus och jag har alltis varit orolig för att glasen ska spricka. Jag har satt aluminiumfolie mellan kaminen och glaset för att skärma av lite. Och julgröten vår bli inomhus, dörren har ju frusit fast.

  SvaraRadera