söndag 23 januari 2011

Den farliga sporten


En väninna lånade ut sina gästskidor och gästpjäxor till mig. Bara för att man bor granne med vasaloppet är det inte säkert att man är försedd med utrustning. Det skulle bli första skidturen på fem år. Jag letade fram skidkläder, eller i alla fall något som gick att åka skidor i, snörade på pjäxorna och krånglade på mig skidorna. De här nya bindningarna är inte helt lätta. Sedan åkte jag upp till garaget för att meddela maken att jag skulle ta mig en tur.
Grannen var ute på sin gård och eftersom han brukar dundra runt med sin snöskoter så tänkte jag fråga om han möjligtvis dragit upp några skidspår. På väg dit, efter sisådär 20 meter åkte plötsligt skidorna fortare än jag och jag damp i backen. Mitt på släta vägen. Det blev säkert en fyra på den internationella richterskalan. Jag låg en stund och funderade på om jag skulle tillkalla ambulerande vårdpersonal eller om jag skulle svimma först. Sedan samlade jag ihop armar och ben, allt var helt, och reste mig. Fortfarande hade jag inte bestämt mig ang svimningen. Grannen hade inte sett något så jag frågade oberört hur det var med deras svininfluensor (alla i familjen hade varit sjuka) och hur det var med spårdragning. Alla var på bättringsvägen och spår hade han dragit spår till sina två småflickor, tre och fem år. Ett varv på ängen bredvid.
Ackja.
Jag tog mig hem mina 20 meter och lyckades få av mig skidorna. En varm vetepåse måste vara bra en sån här gång tänkte jag och värmde en och la på rumpan för det var den som fick ta smällen och ringde väninnan som är sjukgymnast. Ta bort påsen! röt hon, sådana skador ska kylas inte värmas för då ökar blödningen i muskeln. Och det som var så skönt med värme, coldpaden var inte alls lika trevlig.
Nu, åtta timmar senare, kan jag gå och stå utan problem, värre är det när jag ska resa mig från knästående. Ibland måste jag lägga in i spisen också.
Så nu sitter jag här med en ny krämpa som gnager på mitt tålamod.
Jag ska nog hålla mig på yogamattan.

2 kommentarer:

  1. Nystädat på sidan? Snyggt!

    Vi har ett par skidor som du borde prova. De är så preparerade mot att bli bakhala att de inte är framhala heller. När jag undrade i sportaffären om de verkligen skulle vara på det viset sade de att visst skulle de det. "Det är promenadskidor, förstår du."

    SvaraRadera
  2. Ja visst, arbetslös ju och har äntligen fått lite tid. Jag hittade en massa kul funktioner och sedan var det friluftslivet då...
    Det gick ju inte så bra. I morgon ska jag ha en yogaklass och jag kan knappt resa mig utan hjälp. Jag får väl förklara för dom att man ska ägna sig åt yoga och inte ska såna där farliga saker.

    SvaraRadera