söndag 20 mars 2016

Hemma hos... Kaos Lördagsblogg

Fast nu är det lite trassligt.
Ny dator, bortrest och hemma och plötsligt besök. Det där med datorn är väl det som ställer till det mest.  Lösenord? Vadå?

Sedan skulle en av mina fem (5) vävstolar transporteras till ett museum, men först måste den demonteras för att kunna stuvas in i en liten bilen som inte alls var en skåpbil som först angivits.

Och plötsligt kryper alla på golvet och kollar en gammal karta från 1920-talet. Det är inget konstigt med det, helt naturligt om man vill kolla var gamla järnvägar gick.


Och så lite normalkaos:
Är det någon som vet hur man flyttar kalender till en ny dator?
– Nej vi har ingen grädde hemma.
Men hjälp! nu far ekorren iväg med ullen som jag lagt på snön för tvättning. Men det kan den väl få, mysigt för ungarna med ett ombonat bo.
– Mat?! Idag också?

Ja det är så det kan vara hemma hos oss, lite rörigt

Men sonens katt har det lugnt hemma i sin låda
Nu är det som sagt lite struligt denna helg och Pensionären på ön frågade om jag kunde tänka mig att ta hand om aprilteman och det gör jag gärna. 
Någon däremot?
Om det är ok så tänkte jag mig såhär 
4 april Förpackning
11 april Flykt
18 april Färg
25 april Upplysning

I mars har Birgitta dvs Pensionären på ön ansvar för lördagsteman. Flera lördagsbloggare i fliken ovan.

17 kommentarer:

 1. Blir säkert bra att du tar april! Själv tar jag nog en paus från Lördagsbloggandet - har så mycket annat just lördagar så jag har svårt att hinna med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kör ihop sig ibland, och lördagar verkar vara speciellt populära.
   Återstår att se hur jag klarar det.

   Radera
 2. Så där är det för det mesta hemma hos oss också.
  Och även om jag inte deltar i temat så tycker jag att dina rubriker är hur bra som helst. Fortsätter följa som John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det konstigt att man alltid snubblar omkring och försöker hinna med och så slår ändringskommittén till. Det är ju skönt att det sällan är katastrofer.
   Mormor lär ha sagt att nu sätter jag mig och väntar till värst brådskan gått över.
   Kul att du fortsätter följa John, rätt som det är kliar det väl i fingrarna på dig också. ;-)

   Radera
  2. Klok mormor! :)

   Den som lever få se hur det går med kliandet, just nu känns det inte så i alla fall.

   Radera
 3. Kalender till ny dator... nä. Ingen aning. Men genom några slags synk-troll som bor i min dator, i lagrings-och-backup-datorn, samt i min mobil har jag på obegripliga vägar samma noteringar i almanackorna i alla tre enheterna. Jag minns inte om jag gjorde några handgrepp, men om jag gjorde det, var de rätt enkla. En snabbkonsultation med sonen, kanske?

  Annars låter det ju rätt trivsamt hemma hos er och vad ÄR det med katter och kartonger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Bra teman för april! Men skaran glesnar betänkligt nu när Musikanta, Pettas-Karin och Anki hoppat av. Kanske dags för långledigt från maj över sommaren och så kan vi ha upprop och se vilka som finns kvar i september?

   Radera
  2. Ja jag hade massor med synk mellan förra datorn o mobilen vilket var väldigt praktiskt för en tankspridd tant. Kan du försöka minnas hur du gjorde? Sonen har inte tid.

   Lådor är oemotståndliga för katter, mysko är det, eller magiskt kanske.

   Radera
  3. Ja det är trist att folk lämnar bloggen men våren och sommaren kräver sitt och ibland är det ju lite motigt, lördagarna kommer så tätt liksom. Om ingen gör ställer upp frivilligt i maj så får det väl bli paus då. Och du då?

   Radera
 4. Ett roligt, energisk inlägg - och visst är kaos granne med ... med var det nu igen? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag undrar om han ute bor här i här i närheten

   Radera
 5. Har börjat inse att det är nåt speciellt med tåg och särskilt gamla och udda linjer, helst ska de fortfarande vara i bruk. Upplevde igår något som tydligen inte är så vanligt, nämligen ett tåg som gick för dieselmotor ett stycke och sen kunde stoppa motorerna och koppla upp sig på eltråden som plötsligt fanns ovanför. Litet kaotiskt blev det när den planerade avgången visade sig ha upphört den 18 februari men som alltid fanns det en plan B,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det nåt speciellt med gamla tåg, särskilt när det är minst två nördar kring bordet.
   De gamla tågen är tydligen mera pålitliga än de nyare, ibland när det varit kris har det lånats både lok och vagnar från tågmuseet i Gävle.

   Radera
 6. Jag älskar röriga hem, jag känner mej direkt hemma då. Glad påsk till er! Bra teman, målsättningen är som vanligt att hänga med, men det är ju lite rörigt allt som oftast ...

  SvaraRadera
 7. Låter som tämligen trevlig rörighet! Golvet är för den delen en utmärkt samlingsplats för sittning och koll av diverse. Har ofta bakat på golvet (bakskiva) när bänkytorna inte räckt till i vår lilla stuga. I många kulturer används golvet mycket mer än att bara gå och stå på. Fram för mer golvhäng, det värsta är att det kan bli svårt att ta sig upp med åren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bättre att karlarna knäfaller för en karta än för mig. Det verkar så krävande att bli knäfallen för liksom.
   Golv är en utmärkt arbetsyta, hur skulle man annars kunna klippa till tyg när man ska sy. Men det är viktigt att lära sig att resa sig upp från golvet för rätt som det är ligger man där och då är det bra att kunna resa sig eller ta sig fram till en telefon.

   Radera