fredag 13 juli 2012

Planera med Ändringskommittén


(Letar du efter Fredagsbloggarna? Kola fliken här ovanför)
När barnen var små ville inte Pensionären läsa den där boken om när Pettson skulle baka pannkakstårta åt Findus. Det var för besvärligt och trasslade bara till sig för honom.
Jag tycker Pannkakstårtan är en synnerligen trovärdig skildring av diverse situationer i livet.
Sanitär olägenhet

Kobent släpvagn
Vi skulle åkt till tippen, f’låt ÅterVinningsCentralen, med en gammal fåtölj mm. 
Fåtöljen kunde kanske lagas? NEJ ! Den ska bort, fetbort och det ska säckar med gammal isolering också + trasiga spånskivemöbler. 
Men ÅVC var stängt, släpvangen var trasig, man kan låna grannens? Men den var ute och åkte.
Jag tror det var Ändringskommittén som slog till. Pappa skyllde alltid på ändringskommittén. 

Lite handlar det nog om att låta sig påverkas, att ge upp och låta andras planering ta över.

Pensionären är bra på att planera. Vi brukar åka till Ljuserö det kan ta fem timmar max.
Pensionären skulle bara uträtta lite ärenden på vägen. Första stoppet var i Borlänge där dokument skulle hämtas, nästa stopp var i Solvarbo för en påskrift på ett protokoll. Sedan var det Hedemora där en kamrer skulle ha lite papper. Fika i Horndal.
Sedan tog vi oss faktiskt ända till Biltema, dvs Uppsala och mitt tålamod var alldeles knottrigt. Den resan tog 12 timmar.

Min planering brukar mera bli av anpassningsslaget.
Det fattas något här
Jag tänker att jag ska sätta igång med … måla taket i hallen, men inte nu för det var inte så lämpligt nu när dottern kom hemflyttande fyllde hallen med flyttkartonger. Eller, jag ska sätta upp en väv, senare, för det är inte lämpligt att fylla gästrummet med vävstol om det är vasaloppsgäster, sportlovsgäster, sommargäster, höstgäster eller helt enkelt gäster på gång.

Jamenvafan, gästerna får väl sova under vävstolen om det är så!... Skulle man kunna tänka men det kan jag ju inte.
Dock har jag bättrat mig och verkligen satt upp vävstolen i gästrummet, men så tappade jag bort väsentliga delar så nu kommer jag inte längre.
Undrar om det var ändringskommittén som snodde dom.

20 kommentarer:

 1. Den där ändringskommittén verkar gå som en röd tråd genom vår släkt och dess göranden. Men jag tänkte när jag läste både ditt och din systers bidrag att man kanske ska låta bli att planera, det är ändringskommittén som kör verksamheten i alla fall. Bara att hänga på. Mindre frustration om inget blir ändrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju väldigt avslappnat, lite som ett rö för vinden. Men å andra sidan vill man ju göra saker också, Borde och Måste finns ju också med.

   Radera
  2. Jag har semester så jag har tillfälligt tryckt på "mute" för Borde och Måste... Ja, eller i alla fall selektivt då

   Radera
  3. Du Borde nog vila, njuta, roa dig. sånt Måste man också.

   Radera
 2. Men Ändringskommittén tar också ansvar för vad den ställer till med. Om den fixar punka så sänder den också fram en reparationsverkstad för däck på rätt osannolika platser som till exempel Östervåla.

  För resten... den där fåtöljen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland överträffar Ändringskommittén sig själv och har t o m humor ibland.
   Den där fåtöljen... säg inte att du ville ha den. Ligger numera på tippen i Kråkberg, i regnet.

   Radera
  2. OK. Där ligger den bra!

   Radera
  3. var det något speciellt med den?

   Radera
 3. Ja, så kan det gå ibland/ofta... Fast det är ju lite av det roliga i livet; att man inte alltid vet vad som kommer att hända näst. Och att ta dagen som den kommer, och inte oroa sig i förväg, det är verkligen något jag är glad för att jag lärt mig att mästra till en ganska hög grad, tack vare mina 10 år i Grönland, där det helt klart är en livsfilosofi. Sedan får jag erkänna, dagar då jag kände mig lite stressad var just boken med Pettson och pannkakstårtan inte mitt favoritval när det gällde att läsa för sonen, även om den är genial på många sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 10 år på Grönland, det låter intressant, vad gjord du där?
   (någon gång ska jag lära mig trycka på svaraknappen istället för ny kommentar)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Haha, englundskan, det heter I Grönland, det har jag lärt mig av Gnuttan när hon bloggade därifrån. Kom ihåg det när jag läste hennes kommentar ovan.

  Kul ämne, jag hittade några länkar till folk som skrivit om hur man får vardagen att gå ihop. Här är en bok som jag tänker skicka efter http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172320656/

  Annars är vi lika goda prokrastinerare allihopa, som Karin skriver om. Det där med att städa garaget (ingen bil får plats där) och åka till tippen har jag tänkt nu i två år snart. Just nu i sommar är det ju ingen idé - det är säkert långa köer när alla har semester och ska dit...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå, I Grönland, men det är ju en ö och den är man ju på, å andra sidan är det ju ett land också och det är man i.
   Svårt sånt där.
   Ja det var kaos på tippen, och det var jag som tjatade dit oss men dessvärre drabbades Pensionären av separationsångest så släpvagnen blev inte riktigt så full som jag tänkt mig. Pensionären samlar på bra-att-ha-saker ifall någon skulle behöva något.

   Radera
  2. Ja, visst är det klurigt. Politiskt korrekt bor man dock i samhället Grönland och politiken i Grönland ar si och så, medan det är ok att säga att en blomma eller ett visst djur finns på (ön) Grönland eller att berggrunden på (ön) Grönland är väldens äldsta, eller vad det nu är man vill säga. För mig får man dock gärna säga på (kommer ju också ofta själv till att säga t.ex. på Island som egentligen är lika fel - det låter ju mer naturligt så), fast det är många i Grönland som tar illa vid sig, som tidigare koloni på jakt efter status som helt självständigt land, så jo, Musikanta har ändå rätt. ;-)
   Och om de tio åren på Grönland, ja vad gjorde jag egentligen? Arbetade, bodde och levde en vardag helt enkelt, som en del av det övriga samhället. Ibland slumpar sig bara livet på det viset; man hamnar på en helt oväntad plats och blir hängande, utan att man egentligen hade någon speciell anledning att hamna där eller uppdrag att lösa. ;-)
   Pga. personliga orsaker (jag lever på hemlig adress) har jag dock valt att inte sammanlänka mina grönländska bloggar med min nuvarande, liksom jag försöker undvika att använda namnet Grönland för mycket på min nuvarande blogg för att förhindra att bloggen förknippas med en svenska med en son som bott i Grönland - vi är ju inte så många och man blir därmed lätt identifierad, tyvärr.

   Radera
  3. Och så sneg det sig ändå in ett "på" i mitt svar. ;-) Det skulle dock aldrig händå på danska - då vaktar jag min tunga desto mer, för att inte trampa någon på tårna; det sitter bara i ryggraden.

   Radera
  4. Musikanta, Ja det var kaos på var gamla tipp och Pensionären blir bara stressad när han ser hur mycket användbara saker som slängs. En cykel som det bara fattas luft i t ex. Han ville inte dit över huvud taget och när vi var där så hade ha brådis därifrån.

   Radera
  5. En gång träffade jag helt apropå en svenska som bodde *preposition* Grönland. Det har satt spår.
   Ofta när jag ser ut över Nattviken så tänker jag: nää, inga valar idag heller. (Vi talade om det, att i en grönländsk vik av det slaget hade det varit val. Det var ett hisnande perspektiv för mig.)

   Men en gång var där faktiskt en sälunge på egna äventyr.
   Och numera ligger det en säl i sten på Mellanholmen.

   Radera
 6. Undra på att invandrare har problem med prepositionerna. Kan man inte få vara lite vild och galen och göra nya ord, fast det är klart prepositionerna är nog bra som dom är.

  SvaraRadera
 7. Och här ligger jag och håller mig för magen av alla skrattanfall som uppstår av att läsa både inlägg och kommentarer. Tusen tack för mycket trevlig stund!

  Karin på Pettas
  som tror att ni måste ha väldigt roligt på era släktkalas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack, ja Visst har vi roligt på våra släktkalas. T o m bodelningar och arvsskiften går smärtfritt och har varit så trevligt det nu kan bli på såna tillställningar.

   Radera