söndag 15 juli 2012

Auktion


Bra att ha

Pensionären ville åka på auktion i går, jag tyckte det var bäst att följa med och lägga lite sordin på köpglädjen i möjligaste mån.
Ty jag är en erfaren kvinna.

Det gick inte, Det var alldeles för mycket bra-att-ha-saker. Spisved t ex, en hel vedbod full, Pensionären tar gärna med sig ett par kassar ved i present när han tycker att han behöver ge bort något och det tycker han ganska ofta. Bekanstskapskretsen är full av solodamer som behöver värmas, med ved. 

Ved, nåja, ingen vedbod kanske

Och pert, dvs takspån, (onomatopoetiskt ord skulle jag tro). En hel stor trave med pert och det är ju rysligt bra att ha om man har ett risigt perttak. Och det finns det ju på Siljansfors skogsmuseum.

Pärt

Och sedan var det ju alla verktygen och redskapen, jag försökte verkligen bromsa när det kom till utrustning för linberedning. Men dottern tyckte det var helt ok när vi kom hem med det.
Jag ropade in en fin spolmaskin och en nystvinda men se det skulle jag inte gjort för med det följde en vävstol och en varpa och några bonuskartonger hade de ställt uppå alltihop här vi var och hämtade den kobenta släpvagnen. I bonuskartongerna låg en spolmaskin och en nystvinda. Bl a. 

Nej SLUTA!

11 kommentarer:

 1. Tack du, men det är min femte vävstol... jag behövde den verkligen inte. Men den är både snygg och välgjord och praktiskt, det är en sån man kan gå in i utan att vara akrobat. Så jag kan svårligen göra mig av med den alltså. Och inte kan jag göra mig av med Iwald.vävstolen (jo, kanske) eller kontramarschen och den lilla praktiska vill jag också ha kvar. Återstår mammas... nostalgi!!!

  SvaraRadera
 2. Funderade länge vad detta inlägg påminner mig om, men så kom jag på det. I en affär i Nairobis fashionablare kvarter såg jag i ett skyltfönster reklam för träningscyklar: KÖP FEM OCH FÅ EN SJÄTTE PÅ KÖPET!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kanske behövs sex träningscyklar för att man ska komma sig för. Men fem vävstolar är ju att ta i. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken jag ska göra mig av med.

   Radera
  2. Fast det var väl mera som annonsen i pocketshopen på Heathrow här om dagen: "Buy one, get half the price..."

   Radera
 3. Fast den här bloggaren tror jag inte tycker man kan ha för få vävstolar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...eller för många kanske? Jodå Mellansystern och jag har en del gemensamt, bl a äger vi varsin "Henning" en mycket speciell bandvävstol. Det finns en länk till Henning spalten till höger.

   Radera
  2. Tydligt tecken på att den där Cessi borde gått och lagt sig för länge sen ...

   Skoj att du hittade en till som hade en Henning.

   Radera
  3. Samma här, det är lite svårt att hitta till sängen.
   Kontakten med mellansystern har varit mycket sporadiskt och det händer ju att vi får jobb ibland och det är ju lite hindersamt för vävningen.

   Radera
 4. Vi har tillräckligt med prylar ändå hemma, så någon auktion eller loppis är inte aktuell för vår del. Snarare skulle vi kanske kunna ordna med en auktion själva...

  I MM:s fall är det mer en fråga om att avhålla sig från Biltema när det gäller verktyg. Men det ligger ju i anslutning till IKEA i Linköping, så det är svårt när jag gärna vill åka dit - till IKEA alltså.

  Du måste i alla fall ha ett väldigt stort hus som kan härbärgera fem vävstolar!

  SvaraRadera
 5. Ja inte är det prylbrist inte, och inte är huset så värst stort men det är dåligt planerat,
  Och i morgon är det auktion i byn, hjälp.

  SvaraRadera