måndag 23 juli 2018

Mitt i sommaren

Det är mitt i sommaren anser jag fast det inte är midsommar. Det är torrt och varmt och har regnat två mm sedan i början av maj. I alla mina vattentunnor är det tomt och jag har slutat vattna förutom växthuset och jordgubbslandet.

Skogsbränderna härjar i Norra Dalarna, Jämtland och Härjedalen. Kompisarna i Olingdal fick evakuera men har nu fått komma tillbaka hem och sover med ett öga i taget. Alla är vaksamma och gu'nåde den tänder en grill.
Hur når man ut med information turister från andra länder?

Är det dåligt väder när det är så varmt och soligt så att man inte kan vara ute?

Vinden blåser hit och dit och ibland kommer brandrök och ibland är det klart och solsken. Att ge ut en bok med titeln "Ett jävla solsken" var väl lite osis den här sommaren. Att tolka boktiteln som en inlägg i klimatdebatten ligger nära till hands. Boken handlar om Ester Blenda Nordström som var en pionjär i journalistik om än något våghalsig.

Alltså måste man hitta på något att göra inomhus, baka t ex. Degen jäste så den nästan anföll, naturligtvis. Att jag aldrig lär mig, det blir ju så när det är såhär varmt, vilket det har varit vart tionde år, inte minns jag hur det gick med bullbaket då. Bullarna är slut, då ska det bakas.

Vi har fått ett barnbarn, naturligtvis världens ljuvligaste men det är jobbigt med värmen och är man bara två månader är det mycket som sker i kroppen och runt omkring.
Hur gör dom som har 40 grader hela tiden?

Här ligger barnbarnet i tarrsängen i fäboden med sin far och möjligen är det tänkt att pyret ska sova men jag tror jag vet vem som somnar först.

Vi kanske skulle konsultera de som är från länder med varmare klimat. Hur gör man för att kunna göra något alls och inte bara sitta i skuggan och vänta på kvällens svalka?

Men gå och bada!


 Jag tror klimatet har fått feber

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar