måndag 28 september 2015

Blodmåne

Jaja, det är ett märkvärdigt himlafenomen igen, Godnatt, sa jag och la mig att sova och tänkte verkligen inte gå ur sängen förrän det blev morgon.

Halv fem vaknade jag alldeles i onödan. Okaydå. Famlade reda på kameran och öppnade fönstret och kunde närsynt konstatera att månen var både stor och röd.

Ibland lyckas man över hövan, det blev två blodmånar.

Sen blev det sovmorgon.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Mycket möjligt, konstigt nåog var det flera som vaknade i 4-5-tiden den natten.
   Men att leta fram ett kamerastativ då, nä det var inte till att tänka på.

   Radera
 2. Jag hade bättre tidpunkt enl klockan i Princeton, NJ, men en molntät himmel. Så kan det bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aschdå, men sånt styr man ju inte över.

   Radera
 3. Jag ställde faktiskt klockan exakt på 4.11. Min lilla kamera gick inte att fota månen med och min stora tunga systemkamera som jag inte brukar använda, där hade båda batterierna laddat ur. Både det som satt i kameran och reservbatteriet. Men jag såg i alla fall månen ordentligt och det var väl huvudsaken. Åtskilliga är de bilder jag sett på Facebook.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken otur, förr i tiden tog filmen slut när man som bäst behövde den, numera är det batterierna. Men Facebook var ju full av himlafenomen.

   Radera
 4. Det var en fin bild du fick och jag tror månen väckte dig just bara därför att alla vi sömntutor också skulle få se den. Tack och hoppas du kunde fortsätta sova gott. Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom var lite undrande på Fotoklubben, –Hur har du gjort? sa dom. Och inte visste jag det, halv fem på morgonen! Sedan sov jag till halv tio.

   Radera