torsdag 7 juli 2011

sommarbesök alpacka och grönsaker

Världens godaste tomater

Har varit bortrest några dagar och träffat massor med trevligt folk. Det började i trevliga lilla Malmköping är vi träffade Sonja och Annlouise  och Björn.
Årets obligatoriska besök hos Hillevi och Kalle på Sundviks trädgård  är alltid kul och lärorikt. Fint ställe, är man i Roslagen är det en bra idé att åka det.
Deras grönsaker …!
Men jag vill ju klappa ull och hade sett bilder på Alpackor.  Jag ville se dom live.
Dom tänker och hummar lite försynt
Kalle hittade ett ställe i Kårsta och vi åkte dit. Snälla Ingemar och Carin  tog emot och berättade om dessa sympatiska djur.  Vackra, stolta och med stor integritet. Där klappar man inte hur som helst. Tysta och försynta men nyfikna.
Det ser ut som om det sitter en tankebubbla över huvudet på varje alpacka.
Men jag vill inte äga djuren, det är ullen jag vill ha! Maken brukar vara tankspritt intresserad (alt ointresserad) inför mina textilprojekt men nu vill han plötsligt ha alpackor.
Hjälp, hur ska jag få stopp på karl´n, jag vill ju bara ha ullen. Köpte bara två halva säckar

Litet smakprov, ullen är inte fet och luktar ingenting
Och så lite bilder från Sundviks trädgård:

sällskaplig
oemotståndliga

Yrvaken 

6 kommentarer:

 1. Men hur kan du motstå alpackorna? Tänk dig en vit och en svart som står där på er gård och funderar och diskuterar människornas outgrundliga vanor med varandra. ett komplement till kusinerna. Ju.

  SvaraRadera
 2. Kan man helt naturligt hoppas på att de avstår vinbärsbuskar, äppelträd och rabatter? I så fall vill nog min man också ha en liten flock.

  Han tycker det är Så Fel att använda fossila bränslen för att meja ner alldeles naturligt gräs. Handjagare? Jo, om vi hade haft en plattare tomt hade det gått.
  Men några alpackor ...?

  SvaraRadera
 3. Förresten. De andra djuren var ju också himla charmiga.

  SvaraRadera
 4. Visst är alpackorna charmiga men jag är inte så djurisk (?) av mig. Andra som är bra på sånt får sköta djuren. Men kolla på länken till Carin och Lennart, där finns en beskrivning på alpackor och några till salu... Jag köper ullen.

  SvaraRadera
 5. Giraff-får..jag tycker om giraffer och får men jag håller nog med dig och man måste ju inte ÄGA allting och djur tar tid. Jag har det bra som har en fårbonde som är bra på djurhållning, foder och lammningar och jag får gulla och pilla i pälsarna hur mycket jag vill.

  SvaraRadera
 6. Åh, så många trevliga djur! :)
  Jag håller med om det du kommenterade i min blogg, att gamla katter man haft länge är de bästa. Synd bara att det tar så lång tid att skaffa en gammal huskatt!

  SvaraRadera