söndag 14 februari 2010

Dags att så?

Det sås frön lite varstans. Lilla B är i full gång. Jag vill vänta lite. För det första så är det praktiskt att vänta till efter Vasaloppet, att ha huset fullt med plantor och tillfälliga arrangemang känns bökigt om det kommer nattgäster. Och en del plantor ränner iväg så de knappt blir flyttbara om jag sår för tidigt.
Jag väntar till Efter Vasaloppet, här i trakterna pratar vi inte om jul och midsommar, här är det Efter Vasaloppet och Efter Älgjakten. EV och EÄ ramar dessutom in odlingssäsongen så det känns logiskt att vänta med sådden till EV.
Dessutom har jag stora planer på nya grönsaksland, maken skruvar oroligt på sig när jag pratar om inramade upphöjda odlingsbäddar – och hans lastpallar får jag inte ta. Och inte vill han klippa gräs mellan odlingsbäddarna heller, sa han. Men när han fått höra resten av min plan så blir han lugnare. Det ska vara markduk och bark mellan mina prunkande grönsaksland. Det blir helt mycket mindre att klippa.
Det gäller bara att få till det.

1 kommentar:

  1. Inte i full gång - bara påbörjat liiite med chilifröna. Brukar vänta till en bit in i mars med tomaterna. Jag har ingen tillskottsbelysning och vill inte heller sätta ut tomaterna för tidigt i växthuset.
    Men pelargonerna har blivit omplanterade. Halleluja!

    SvaraRadera