tag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post6780238114874984623..comments2023-07-03T15:48:14.891+02:00Comments on Livsrummet: Nya traditioner lördagsbloggenenglundskanhttp://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-48375355475756266112013-12-22T21:26:28.332+01:002013-12-22T21:26:28.332+01:00Jodå, här SKA det vara potatis i tunnbrödet men ko...Jodå, här SKA det vara potatis i tunnbrödet men kommer man till Rättvik så ska det inte vara det, sedan är diskussionen igång… <br />Jag tror att gamla traditioner var enklare förr. När man bakade så gjorde man det några gånger om året men då bakade man mycket bröd. englundskanhttps://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-73147865076729160792013-12-22T20:02:51.247+01:002013-12-22T20:02:51.247+01:00Jag blir alldeles matt men mycket imponerad över a...Jag blir alldeles matt men mycket imponerad över att någon alls bakar tunnbröd när det är så komplicerat. Jag visste inte heller att det var potatis i brödet. <br />Jag önskar dig en riktigt skön jul!<br />KramMusikantahttps://www.blogger.com/profile/12749093260886048656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-5476379445490620522013-12-22T10:13:11.918+01:002013-12-22T10:13:11.918+01:00Visst är det kul, men drygt, och drygt. Det bröd m...Visst är det kul, men drygt, och drygt. Det bröd man bakar själv är ju mycket bättre än än köpebröd, oftast i alla fall. Apropå det så ska jag sätta en deg NU.englundskanhttps://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-45843548586050785792013-12-22T07:57:51.887+01:002013-12-22T07:57:51.887+01:00Åh vad roligt! Jag har provat några gånger när det...Åh vad roligt! Jag har provat några gånger när det har finniga bagarstuga tillgängligt och en gång hade hembygdsföreningen i mormors trakter bagarstugan öppen för alla som ville prova. Det var en "mekanisk" upplevelse! Och god, varm, mysig, gammal, trevlig upplevelse!Pysselitenhttps://www.blogger.com/profile/03757458786280219199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-30897460146727696882013-12-22T00:45:10.945+01:002013-12-22T00:45:10.945+01:00De där gamla bakteknikerna är verkligen värda att ...De där gamla bakteknikerna är verkligen värda att bevara, kul var det också. <br />Ser att vi har en del gemensamt.englundskanhttps://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-34151963803623707442013-12-21T23:16:55.722+01:002013-12-21T23:16:55.722+01:00Å så roligt! Jag har en gård i Lappland (bor och j...Å så roligt! Jag har en gård i Lappland (bor och jobbar sedan 1968 i Stockholm), men när jag är på gården i norr så finns en bagarstuga i "stora byn" som jag hyr. Men det är en ugn utan lucka för tunnbrödsbak allena. I er ugn kan ni baka surdegsbröd! Det har jag gått på kurs och lärt mig hos Skeppsholmens folkhögskola - Bakarlag http://bakarlag.se/<br />Jag testade att göra en egen dörr att sätta för ugnen i norr och baka surdegsbröd - gick ganska bra. Förra sommaren ordnade jag en kurs för sönerna med familjer - gissa om det var populärt! Så kul när traditioner lever vidare.<br /><br />http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2012/08/15/8449301-finalplats-igen-i-en-fototavling-nu-ska-jag-kopa-lott/Pysselfarmorhttp://pysselfarmor.bloggplatsen.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-31054919201845226042013-12-21T14:37:24.305+01:002013-12-21T14:37:24.305+01:00Det är det där med gammal kunskap som försvinner o...Det är det där med gammal kunskap som försvinner om man inte för den vidare. Emma suger i sig allt hon kommer över när det gäller gamla tekniker i diverse områden. Det vore ju kul om den gamla baktraditionen kan bli ny.<br /><br />Julklappar, men snälla du, såna GÖR man, för hand. Köpa, det är för överklassen, det låter i och för sig jobbigare än att köpa än att göra. <br />Ta det lugnt, det blir jul i ändå.<br /><br />(Det är väl bra om man har ambitioner i alla fall)englundskanhttps://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-24359666126902515892013-12-21T12:16:51.047+01:002013-12-21T12:16:51.047+01:00DET var ju en överraskande vinkel på det där med n...DET var ju en överraskande vinkel på det där med nya traditioner. Mycket gammal och alldeles ny – kul! Och vad mysigt det ser ut. Set ut som om det skulle kunna bli en återkommande tradition, eller hur?<br /><br />Själv följer jag gamla traditioner än så länge och det innebär att när väl sonens födelsedag och diverse avslutningar i skolan, på fritids och dagis samt ridskola mm är avklarade (dvs i går) vidtar julförberedelser (dvs idag). Och dessa har inletts nu på morgonen, på traditionsenligt sätt, med en inköpsrunda som ger noll resultat: Nej, tyvärr, det är slut. Nej sådana för vi inte längre. Nej den sista sålde jag igår. Osv. Nu mellanlandar jag hemma för att hämta andan innan jag ger mig ut i julhandeln igen. Wish me luck! (Återkommer mot kvällningen med blogginlägg om nya traditioner.)Karinhttp://www.karinenglund.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-83480206090765700932013-12-20T23:35:36.431+01:002013-12-20T23:35:36.431+01:00Visst är det gott. Man kan faktiskt grädda hyfsat ...Visst är det gott. Man kan faktiskt grädda hyfsat bröd i elektriska spisen också. Ha ett par plåtar i ugnen hela tiden så de blir riktigt heta och lägg in brödet direkt på dom. Det funkar faktiskt, men kakorna blir ju små.<br />Ha en skön helg.englundskanhttps://www.blogger.com/profile/05702214587328662102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500853424870824660.post-83818138171109302152013-12-20T22:44:47.723+01:002013-12-20T22:44:47.723+01:00Så härligt att få baka "riktigt" tunnbrö...Så härligt att få baka "riktigt" tunnbröd. Smakade säkert bra!<br />Jag har bakat i stekpanna några gånger, man får använda det man har när man ingen bakugna har. De blev goda, men har inte haft potatis och kornmjöl i dem. Får prova det nå´n gång. Ha en riktigt trevlig jul!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15841094715729588060noreply@blogger.com