torsdag 31 december 2020

och framtiden då?

 Efter denna intensiva höst med Mora sommardräkt blev det stiltje, postprojektkänslan slog till med full kraft och jag irrade omkring och kände mig vilsen. 

Slöjda måste man ju men vad? 
Skulle jag försöka göra något av näver? Näver har jag har gott om eller skulle jag göra halmoro, halm har jag också gott om? Inte såna där stora tjusiga halmkronor som  Lars Åke Backman Halmslöjd. Lite mindre som jag kan ha i fönstret. Eller skulle jag testa att göra krympburkar, äntligen? 
Ingen av tekniker kan jag ordentligt men jag vill pröva. 
Men jag har ju en massa ull som borde spinnas också.Så var det ju julen som var i antågande men eftersom allt varit inställt så var väl den också inställd? Eller? Vi märkte verkligen inte mycket av den och den gången jag gav mig iväg för att handla mat skulle jag också handla blommor tänkte jag. De gamla har tagit slut i brist på sol och omvårdnad. Men det glömde jag naturligtvis när jag störtade genom butiken halv nio på kvällen. 
Det är obehagligt att gå och handla, jag känner mig ovälkommen och oönska.

Dock önskar jag alla ett nytt komplett år med alla våravslutningsfester grillpartyn midsommarfester kräftkalas och allt annat som inte blev av 2020. 

Ps, hur det gick med slöjdandet, jag spann jämtlandsull, det går bra att tänka när man spinner, då kom jag på att jag kanske skulle brodera bonader..äh det var inget. DS

5 kommentarer:

 1. Angående växterna, så länge det finns grönt så finns det hopp! Till sommaren kanske de är prisvinnare!

  Godare nyare år!

  Brorsdottern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du säger det... Ok men nog är vl bristen på ljus en bidragande orsak till ämligheten? Väl? Snälla!

   Radera
 2. Ja, julen (liksom nyåret) var lite diskret tillbakadragen i år. En utomhusträff i dagens motsvarighet till stall, dvs ett garage, med omnejd på julafton och en utomhuslunch i snögloppet vid Hellasgården på nyårsdagen. Det FINNS inget dåligt väder, sa vi uppmuntrande till varandra och kände oss väldigt duktiga efter långpromenaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ujuj så sorgligt det låter. Det finns visst dåligt väder, snöglopp t ex. Jag tror du lider av folkbrist? Lätt hänt om man är van att ha många kontaktytor. Sånt känner vi inte till här i skogsbrynet. Här fick vi vänta till mellandagarna, "Carpe MellanDiem". Då kom barnbarnet med fam. De var väl karantänade sedan en vecka tillbaka. Det blev några intensiva dagar innan de for till nästa föräldragäng. Nu faller dammet stilla över oss igen, nyår blev inställt. Trettondagsbal finns inte på kartan. Men jag såg en människa i dag, det var grannen som hämtade posten. Tjo fadderittan!.

   Radera