tisdag 6 september 2016

Därför odlar, trots allt

Oj, är ni redan igång, Och här sitter jag och sover.

Jodå jag kämpar på med mitt odlande och misslyckas hela tiden, det är tur att jag får hjälp från alla möjliga håll. Grannen t ex skivade en gul tomat och la skivorna på jorden.


Det var en väldigt livsvillig tomat och blommorna vällde fram, jag tog bort mer än hälften av blommorna och det blev nog för mycket kvar ändå. Så den tog sig över hövan. 


Malvan tog sig så småningom och blommar som mest nu.

Värre var det med purjolöken


det är det som ser ut som kvickrot som är purjolök.

Det är synd att jag missade att fota väninnans knubbiga purjolökar. Allt prunkar villigt och generöst i hennes trädgård. Det är ganska fet jord i det området och jag funderar om jag ska norpa med mig en hink blanda ut i min magra sandjord.


Hennes störvaxbönor var hejdlösa


Men jag har i alla fall, helt osannolik, lyckats få fram rosor, både gula, rosa och röda.Men nästa år ska ni få se på odling för då ska jag hämta dynga från grannens hästar och förkultiverar och rensa och pyssla som bara den. 

10 kommentarer:

 1. Dynga från grannhästarna gör säkert susen. Så störbönor då, för det har visat sig bra här hos oss att odla på höjden.
  Fin kvickrot ni har, den ser ut som ung purjolök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar praktiskt att odla på höjden, snällt mot ryggen liksom.

   Ett år försökte jag med morötter, dom blev som stoppnålar. Undrar hur dom gör dom som är självförsörjande? Men det kanske finns förklaringar till varför det bara är gräsmattor och inga odlingar här i byn.

   Radera
 2. Rosor har jag gett upp för länge sedan. Det är bara gamla, slitstarka klängrosen New Dawn som överlever hos mig. Men det finns ju andra som odlar rosor med den äran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror att andra får vara duktiga på rosor, men ibland blir man avtackad med rosor, och det är ju faktiskt roligare än att få en ängel för såna fjäderfän är jag lite allergisk mot.

   Radera
 3. Skiva en tomat och lägga på jorden!!! Jag säger då det! Olika falla ödets lotter måste jag då säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det framåt vårkanten, men se upp. Grannen fick 60 plantor av en tomat, han höll på att bli husvill.

   Radera
 4. Inte dåligt lyckas få så fina rosor. Mer än jag klarar. Men menar du på allvar man kan göra så, lägga en tomatskiva på jorden? Låter hel knasigt i mina öron. Men funkar det är det värt pröva. Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag var också lite tvivlande men det verkar ju funka. De gula tomaterna som blommade så hysteriskt är väldigt milda och de röda är det mera smak i.

   Radera
 5. Finfina tomatblommor. Har dom fått barn också?

  Och rosor minsann! Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå klasvis med små gula milda tomater som mognar så sakteliga.

   Radera