fredag 6 november 2015

lördagsblogg I min omgivning

Tack PettasKarin som gav oss kul teman oktober.
Men nu är det november och vi lördagsbloggare ska skriva om vår omgivning tycker Musikanta för det är hon som har hand om novemberteman.

I min omgivning...tja ganska dammigt är det, det blir så av garn.
Det måste finnas garn till hands ifall man plötsligt bara måste sticka något. Jag har ganska gott om garn och bor granne med en garnbutik och inte blir det bättre av att jag börjat spinna garn, alldeles onödigt men jag vill ju veta hur man gör, vill kunna. Jag har svårt att sitta sysslolös, måste han något i händerna, vanligtvis en stickning


 snart ska jag börja brodera, material har jag gott om. 


Eller väva en ylleväv, det var någon som efterlyste ett klänningstyg i halvylle.


eller väva lite band kanske, 4,5 meter hårband t ex, det var ganska tråkigt med så enformigt mönster.


Och så måste lista ut hur fasiken det här är gjort, jag tror det är kärleksknutar och luftmaskor. Men det krävs nog rätt garn för att få den effekten.


Men helst vill jag att min omgivning ska se ut såhär, trevligt folk som slöjdar i mitt växthus och det är sommar och jag har bara varit in i köket och hämtat kaffe.


Det är helt ok att det pågår experiment på tomten, som här mågen kokar ryssolja t ex.


Men tyvärr är det november och jag stoppar huvudet i garnhögarna och överlever


Med ett försvarligt garnlager och tre syjuntor ska jag nog klara den här vintern också.

Övriga lördagsbloggares omgivningar kan du hitta via fliken ovan.

12 kommentarer:

 1. Fler som måste överlevanovember hör jag! Vilken tur att du har så mycket färg och kreativitet runt omkring! Vad roligt det måste vara att kunna göra så mycket fina saker med händerna! Väva, bara det och stickningar som spindelväv. Lite avundsjuk blir jag allt! Kanske tar jag upp det här med att stocka och brodera en dag...sticka förstås...Musiken är en helt annan sort, den bara uppstår och försvinner sen.... Ha en fin lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. november, december, januari, februari... Men sen ljusnar det!
   Jo jag hinner roa sig mycket med garnerna.
   Men musiken försvinner ju inte den hänger kvar i öronen på folk som lyssnat och där blir det aldrig tyst, tralala, tamtidam,...
   Jag hörde om en kör som kallade sig halsbandet, givetvis sjöng dom örhängen.

   Radera
 2. Hoppfull färggrann novemberomgivning hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får vräka på ordentligt med färg, dessvärre är grått min favoritfärg.

   Radera
 3. Ojojoj jag har så mycket garner i min omgivning ... men jag har i princip slutat använda dem. Synd, förvisso. Jag gick utomhus denna lördag_
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2015/11/lordagstema-i-min-omgivning.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, sätt igång igen, det finns så mycket kul man kan göra och en stickning måste man ju ha på gång, minst. En stickning som inte behöver spå mycket engagemang och en som verkligen kräver att man är koncentrerad, istället för korsord liksom.

   Radera
 4. Det är väl ganska skönt att det är höst och mörker så du kan ägna dig helt och håller åt skapande verksamhet inomhus och slipper att vara ute i trädgården och påta? Underbara färger på garnerna, förstår att det kliar i fingrarna av att skapa någonting av allt detta. Vi får väl se resultatet så småningom förhoppningsvis.
  Roligt om du länkar till mig i början - vi brukar alltid länka till den som står för månadstemat. Det blev dessutom ett -s istället för ett -a, men det är väl inte så svårt att ändra på, eller?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgårdsarbete är njutning! Men det är ju textilarbete också.
   Nu har lag länkat enl önskemål så nu kan man hitta till din blogg på tre ställen, bra va.

   Radera
 5. Den där spindelväven... alltså femte bilden. Det är en mohairsjal (eller liknande) från Botswana som jag fick 1970. Jag är själv imponerad att jag lyckats vårda den såpass att den fortfarande är varm och fluffig. Och ännu mycket mera imponerad att du lyckats imitera den så att jag känner igen den! Wow! Respekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spindelväven ÄR din, jag tog ett foto så jag har något att gå efter. Så vänta med respekten ett tag, jag har inte listat ut hur den är gjord än.

   Radera
 6. På bild nummer ett ser det ut som om du har klippt av en hårklut. Så vackert glänsande.
  Ja, även i min närmaste omgivning är dammet ett ständigt sällskap
  Tack för trevligt inlägg igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det garnet, alldeles hopplöst syntetgarn som bara rinner iväg när man försöker göra något. Det veti17 vad det blir av det, effektgarn i en väv kanske.

   Damm får man gratis, men nu har jag börjat spinna (dumt nog) kanske jag kan spinna in lite damm i garnet.

   Radera