lördag 17 oktober 2015

Lördagstema Vingslag

Idag vill Pettaskaring att vi ska skriva om Vingslag, jag tar det bokstavligt och letar fåglar. Flera lördagsbloggare i fliken ovan.

Eftersom jag tycker det är kul att fotografera så blir det lite fåglar, och det är ju dumt. Dom är väldigt flaxiga, det är liksom deras grej.
Fotografering är inte så lätt ju, men i fotoklubben finns det väl kunskap tänkte jag och gick med i Mora Fotoklubb och visst fanns det kunskap. Och kameror har dom, och så kom jag med min lilla låda, kändes nästan som en instamatik, den där lilla automatiska som fanns för 30 år sedan.

Men så skulle vi ut och fotografera måsar en kväll.
Det gick väl sådär.


Så länge pippin står still så går det bra

Det är svårt att välja ut en mås, finns det mat att slåss om så är dom i alla fall ganska samlade

Men rätt som det är börjar dom flyga och då blir det ännu svårare med skärpan

Automatiken i kameran hinner inte med

och inte jag heller, men längst ner i vänstra hörnet syns en liten bit av en måsstjärt 

Vänd på dig!

Kanadagässen står i alla fall stilla, och det är alltid en som vaktar.

10 kommentarer:

 1. Visst är de besvärliga att fånga på bild... och åhh, vad jag känner igen mig! Både det där med olika kamerors möjligheter och att vara snabb nog... jag har många bilder som dina... :)
  Tycker nog du lyckades riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns ett knep; på en del kameror finns det en inställning som heter "sport", väljer man den så tar kameran sju bilder/sekund. Det klarar man ju inte manuellt och eventuellt så är det någon bild som blir bra.

   Radera
 2. Hahaha :-) Gillar särskilt den med måsstjärten! Och nu fäller jag ut vingarna och flyger utan att hinna hälsa på fler eftersom jag har konsert i dag! Flax flax och ha en trevlig lördag!

  SvaraRadera
 3. Men heja! Många vingslag blir det. Väldigt svårt, det där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det nästan lite akvarell med Lerinsk färgskala.

   Radera
 4. Många vingslag blev det! Det där med att en Kanadgås håller vakt var intressant, har aldrig hört/sett det förut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många djur som lever i flock gör så, det är alltid ett huvud som sticker upp och varnar om det kommer något farligt. Om man ser ett grupp rådjur så är det alltid en som sticker upp i rät vinkel. Finns det något djur som kan vara så rätvinkliga som rådjur?

   Radera
 5. Ofta är det två gäss som håller vakt, åtminstone om de andra sover. Kanske för att den ena vakten kanske nuckar till? Välordnat är det i alla fall. Du fick ju till fina vingslag! Jag upplever att vissa av bilderna ser ut som akvareller, jättevackra. Men du har rätt, det är inte lätt att fånga en fågel på bild. Den är liksom lite flaxig av sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det var en till som spanade efter faror men jag klippte bort den, det är de som samarbetar som har störst chans att klara sig.

   En kamera som inte lyder på direkten utan låter klaaadooock innan den tar bilden är frustrerande, jag samlar argument, och pengar till förmån för en ny. frustrerande.
   Argumenten är det inget problem med.

   Radera