måndag 15 juni 2015

Hurra Kameran är hemma igen


Min kamera har varit väldigt ofokuserad men det har jag skrivit om förr. Nu har den kommit hem igen efter en vända på verkstad, eller vart man skickar kameror som bär sig åt. Glad blev jag  och tog genast ledigt från plikterna och gick ut med kameran. Jag har ju ingen hund att gå ut med så jag går ut  och rastar kameran.

Min favoritstig går utmed älven, ibland möter jag ryttare till häst och ibland möter jag någon som inte har kamera utan får lov att gå ut med en hund istället.
och liljekonvaljerna doftade och det var så fint, men när jag hör att det kommer folk så reser jag mig. Man bör inte ligga på mage på marken, det gör ett egendomligt intryck, tror jag.
Kameran hittade skogsstjärnor, så troskyldig och oskuldsfull


I kväll bjöd utsikten från bron på ett rent bibliskt ljus
__
Kvällens gullmoln fästet kransar
Älvorna på ängen dansar,
och den bladbekrönta näcken
gigan rör i silverbäcken
__
Som Stagnelius uttryckte det 
Så tillfreds med tillvaron vandrade jag hemåt i syrendoften och mådde ganska bra
Det känns nästan som om det ska bli kul att fortsätta måla (oändligt många) spjälor till verandastaketet


och resten av huset, skrapa tvätta måla, väggar fönster knutar... Det ska bli roligt, hoppas jag12 kommentarer:

 1. Grattis att kameran botats! Avtryckaren får verkligen gå varm i denna ljuva försommartid! Man vill ju stanna tiden en stund!
  Lycka till med husmålningen! Kommer och kollar den så småningom. Vi har fasadtegel som inte behöver målas men i alla takkanter är det ju trä. Och i hus med källare, 1 1/2 plan och hög resning är det hisnande högt i nockarna. Så numera lejer vi bort målningen (gamla gubbar och gummor ska inte gå på tak och höga stegar!) och förra året gjordes målningen via skylift! Det blev billigare än att bygga ställningar, sa målaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det hjälpte inte, problemet kvarstår men idag fick jag i alla fall en förklaring av en kunnig man på fotoklubben, den typen av kameror har ofta det problemet. Köp en bättre kamera.
   Men det går inte för sig för nu blir det nya glasögon.

   Jag håller helt med dig om att gamla gubbar och gummor inte ska klättra efter väggarna. Vi har talat om saken...

   Radera
 2. Grattis till återföreningen med kameran! Nu undrar en förstås hur diagnosen löd. Var exakt hade den där japanen som bor i kameran gjort illa sig? Något med synen, sannolikt, men hur och vad och byttes någon del och så vidare. Alla dramatiska detaljer från operationen, please!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det synnerligen lapidariska svaret löd "Justerat AF". Antagligen har en tekniker (?) stoppat in något datoriskt i kameran och tryckt på en knapp. Problemet kvarstår dock.

   Jag fick lite goda råd på fotoklubben idag.
   1. Köp en ny kamera, den där sortens kameror är såna.
   2. Fota bara stillastående motiv, blommor och sånt som man kan gå nära.
   Fjärilar kan jag glömma.

   Radera
 3. Bra att höra att kameran kommit tillbaka men synd dock att den inte blev helfrisk. Japaner kanske inte är att lita på ;) Det var fina foton du tagit iaf. Du tycks ha mycket göra framför dig i sommar men det är så kul med att se framstegen hur fint det är. Men glöm inte bort att njut av sommaren.
  GLAD MIDSOMMAR !
  Kram/Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad midsommar själv Marie.
   Jag lovar att njuta av fikastunderna i växthuset mellan målningspassen, extra mycket ska jag njuta när målningen är klar.
   (blir man någonsin färdig med ett hus?)

   Radera
 4. Stackars kameran, det låter som om hen har varit hos psykolog för problem med att fokusera. Vad tråkigt att det inte gick att "laga" men så är det ju ibland just hos psykologen. Man får jobba med acceptansen helt enkelt, fota det som går och hoppa över fjärilar som sagt. Ha en riktigt härlig midsommar och så får du ta ett riktigt fint foto på nubben till sillen innan nubben börjar röra på sig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en psykolog vore nog en bra idé, och möjligen ett snack med programmeraren eftersom krånglet tilltog när garantin gått ut.
   Ha det gott midsommaren.

   Radera
 5. Så den kom hem och bilder blev det. Hade bra gärna velat träffa på dig liggande på magen å fota eftersom jag själv ibland har konstiga ställningar! Fina bilder att njuta av med härlig humor!
  Så har du lite att göra i sommar!
  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får väl ha lite extra koll utefter vägkanterna, man vet inte var det ligger en fotograf och krälar.
   Ha det bra i midsommar och tack för tipset om barnet med dyslexi.

   Radera
 6. Härliga bilder och skönt att kameran har tillfrisknat! Jag brukar falla ner på knä när jag ska fota barnen och eftersom jag inte har så lätt att komma upp tittar alltid folk lite konstigt. Bra att du/ni har sysselsättning i sommar.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nje, den är ju fortfarande inte frisk, och det blir nog att vandra tillbaka till butiken och vara lite bråkig, usch sånt är så trist.
   Jodå visst är det lite jobbigt att resa sig men jag tror det är bra träning. På min yoga brukar jag se till att deltagarna får resa sig lite då och då, det är också träning. (men säg det inte till dom)

   Radera