lördag 14 juni 2014

Världsstickdagen


Idag är det världsstickdagen, jag tror jag låter bli att sticka alldeles idag.
Det har blivit lite mycket på sistone

Förra vintern gav jag mig 17 på att jag skulle bevisa att jag var så pass begåvad så jag kunde sticka spetssjalar. Det blev några stycken innan jag fattade att jag kunde.

Det här är inte alla, några har vandrat vidare i form av presenter och resten är nog att betrakta som provlappar. Men den finaste sjalen, målet och lite examensprov i spetsstickningsskolan är nog i alla fall Sevilliano.
Ännu ostickad av mig, bara för att jag inte har orkat köpa mönstret.
Hur gör man?
Det ska man nämligen göra på Ravelry.

TantKoftaKofta, VålstedtsKofta och syrran 40-åring
Den här vintern blev det tröjor och mössor.
Samt ett par lovikavantar.
Diverse UFOn måste avslutas och Tant Koftas stickmönster måste prövas. Tant Koftas mönster är jättebra men det bör läggas till en krage eller göras någon koves (≈abrovink) så att halslinningen formar sig bättre. Nu är halskanten lika hög fram och bak. I övrigt slipper man all montering, när man är klar så är det bara 6 trådar att fästa.
Dotterns orange Tant Koftavariant saknas, den är i drift. Den understa tröjan är nog den äldsta surdeg jag någonsin avslutat, ca 40 år skulle jag tro och ett arv från syrran. Men nudu, nu ska du få igen den!

Men om man inte stickar så kan man ju alltid titta på en välgjord och spännande film om hur det kan gå om man inte slutar sticka i tid.

6 kommentarer:

 1. Tack för den fina filmen;)
  Skulle kanske sticka nåt.... Eller göra färdigt nåt.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den en tankeväckande film ;-) lite skrämmande för en sticknörd.

   Radera
 2. Jamen sedär, en gammal bekant, minsann! Och världsstickardagen idag? Jag trodde att jag kunde sove lugnt efter att ha missat den helt och hållet i maj. Där ser man. Ska kanske plocka fram barnbarnets julklappshalsduk…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fast det var ju i går, lördags alltså.
   Du kan lugnt lägga undan stickningen och luta dig tillbaka, du hinner sticka i höst.
   Jag håller på att försöka låta bli att vara standbye och ska snart koppla loss mig från köpet, och komma med tröjan. Hur kommer det sig att det händer något varannan dag?

   Radera
 3. Stickardagen var för mig en okänd dag. Stickar gör jag ju då och då. Frihandsprojekt oftast i halsduksform, kan säga fria former og färger. Mönstersticka har jag gjort förr och har nu gett mig på en kofta igen. Stickmaskinen får stå till sig, inget för mig i nuläget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men måste man inte ha en stickning på gång så man kan ta en paus och tänka lite medan händerna gör något av sig själv?
   Idag har jag faktiskt inte köpt något garn alls trots att jag varit ute i butiker, fast det kan ju bero på att jag var på Claes Ohlsson

   Radera