lördag 26 april 2014

Lördagsbloggen Reklam, Nejtack

Idag bloggar Lördagsbloggarna om reklam. Kolla de andra bloggarna i fliken ovan.
Reklam Nej tack!
Nej jag vill inte gå omkring och göra reklam för sånt jag inte tror på. All text på plastkassar,  tshirts och andra kläder gör oss till vandrande reklampelare och jag vill inte vara det. Varför ska jag göra reklam för något jag inte tror på? Och gratis dessutom.


Så därför har jag en liten tunn nylonkasse i handväskan som jag envisas med att proppa ner varorna i för den rymmer rätt mycket. Visserligen står det IKEA på en liten lapp i ena sidsömmen på kassen men den är så diskret så det får gå.


När reklam tilläts i tv skulle det bli så väldigt bra program eftersom reklamen skulle tillföra så mycket pengar sas det. Är det någon som sett något spår av de pengarna? Förutom aktieägarna då kanske.

Reklam ska vara rolig om det ska vara effektiv tror jag och om jag ska stå ut med den.Det här var ju ganska kul men det var väl knappast meningen. Saxat ur en lokaltidning och ibland har bildsättarna lite otur.

Dessutom gillar jag rena ytor och förespråkar tryckfrihet i bemärkelsen fritt från tryckt text där det inte behövs.

Den här bloggaren har en gedigen samling bilder på Nejtack till reklam.

14 kommentarer:

 1. Instämmer med dina tankar, trots det bär jag ofta plastkassar med olika handlares reklam... ;-(

  Reklam, tänk vilken gratisreklam många får via Facebook. Genom att lotta ut en smörgåstårta, väska, blomsterarrangemang eller vad det nu kan vara så sprids reklamen rekordsnabbt... Folk vill vinna och tänker inte på att de blir reklampelare! Jag vägrar dela sådant... jag "gillar" aldrig något sådant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den där reklamen på fb är tråkig, Vet du att man kan klicka bort sånt med den där lilla diskreta pilen till höger i rutan? Det tog ett bra tag innan jag upptäckte det.

   Radera
 2. Samma här, nätkasse i ryggan jag ofta bär. Fin tankegång i inlägget. Kul bild! Fortsatt fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   jag får nog snart köpa en ny kasse, den börjar bli lite sliten.

   Radera
 3. Mohaha, jag kommer ihåg det där argumentet om bättre TV program! Vilket skitsnack! Jag minns även att tittarombudsmannen fick TV4 att sänka ljudnivån under reklampausen, eller snarare - låta bli att höja ljudnivån. Nu finns det ingen tittarombudsman kvar och ljudnivån är på max i reklampauserna. I min familj sitter vi som kobror och vakar över kontrollen, så vi kan sänka ljudet under reklampausen. (Helst spelar vi in program, så vi kan spola förbi reklamen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tv-reklam borde jag nog studera lite men det kräver nog att man tittar på tv också. Och det gitter jag inte.
   Tack och lov för svt play.

   Radera
 4. Jag handlar ju ofta på jobbet och då bär jag hem våra "reklamkassar" också. Och ja, jag vill ju att det ska komma fler kunder och handla hos oss och då får jag stå ut med att vara reklampelare... men jag tycker personligen att bärkassarna skulle vara gratis till kund när dessa är tryckta med massa reklam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då är det väl ok. Har man anledning att göra reklam för en sak så ska man ju göra det. Men jag vill inte betala för att göra reklam för grannkommunens hockeylag, t ex.

   Radera
 5. Glöm inte att skicka en tacksamhetens tanke till Bengt Göransson varje gång du tittar på reklamfria TV-program i SVT! Jag borde skrivit lite om det, men hamnade på stadsplaneringsspåret i stället. Blir kanske en snutt idag i stället.

  Roligt med vindkraften som blir lite kissnödig nertill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skriv om Göransson och hur han (ni) stred reklamfri tv. Vi här ute i skogsbrynet är mer intresserade av det än planeringseländet i sStockholm, ursäkta.

   Radera
  2. Jaha, det har du redan gjort ja. Tack.

   Radera
 6. Jag måste titta efter vad jag har för kasse som jag bär hem mina varor i och hör och häpna!:
  Apoteket i din tjänst, för vår åländska miljö. Jag trodde att jag bar på en blå tygkasse som det stod Skärgårdssmak på. Min kasse har blivit utbytt...haha...så kan det gå. Tur att den har varit tom när så har skett. Och till Apoteket går jag nästan aldrig..
  .Så det kan gå. Nu blir det en egensydd tygkasse som åker fram.
  och det står inte ens Pettas på den.)
  Tack för att du fick mig att tänka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, ibland stegar man iväg med helt fle saker alldeles övertygad om att det är rätt.
   Vem har inte cyklat till jobbet med soppåsen på styret? T ex.

   Radera
 7. Miljövänlig är du också med din påse. Håller dessutom med dig fullt och helt, inklusive med den tokiga placeringen av reklamen i lokaltidningen!

  SvaraRadera