lördag 15 mars 2014

Katt lördagstemaI Margareta Ekströms bok berättar katten Olga om sitt liv i huset där det också bor en människa. Olga är ganska ointresserad av människan även om hon måste tillstå att hon är lite imponerad. Människa kan nämligen öppna konservburkar. Det är en alldeles underbar liten bok med mycket filosofi

Man kan inte äga en katt heter en diktsamling som gavs ut 1976. En bok att spara och läsa i vid behov. Den lilla diktsamlingen finns säkert på www.bokborsen.se Och har du inte hittat Bokbörsen tidigare så är det verkligen dags, men skyll inte på mig.

Så förnedrande, och det står Error på displayen

Den här lådan med pyttesmå kattungar stod under min säng när vi hälsade på bekanta på Ljusterö. Det var full fart i lådan i tretiden på natten och jag sov inte mycket. 

Sonen ryska katter är inte så rädda för vatten

Murre som bodde med oss länge hade sina spanarplater

En mycket gammal och trött Murre, 19 år gammal.

Ytterligare en katt har Simon, korta tecknade filmer som mycket fångar kattens små egenheter mycket väl.

Nej, Hundar har jag aldrig förstått mig på.

8 kommentarer:

 1. Underbara bilder, tack för det :-))
  Trevlig helg!
  maliz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Katter är ju alltid dekorativa.

   Radera
 2. Åh, Murre. Fin! Alla de andra är också jättefina, men det är bara Murre som är Murre.

  Man kan inte äga en katt
  de finns de som tror det...

  Mycket bra! Var har vi den då, månne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Murre var inte som andra. Han var så extra trevlig, deltagande och förstående. Det hände ofta att han kom in med en mus när vi hade folk här på middag, han bidrog med det bästa han visste. Men vi var nog rätt otacksamma.

   Radera
 3. Fina kattbilder. Murre ser faktiskt lite trött ut. Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen av den lilla videosnutten. Tack för den. Han har ju ritat fler ser jag.
  Ingrid som önskar dig en skön och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Visst är filmerna med Simon,s cat alldeles underbara. Jag har boken med de tecknade serierna på toa, det är bra för peristaltiken.
   Bilden på den trötta Murre var den sista bilden på honom, sedan bad han att få slippa vara med längre.

   Radera
 4. Tror du katten - på den fina bilden, där skålen hon sitter i är i samma färgton med tassliknande formationer utanpå - bryr sig om Errorn? Härliga bilder! Och tack för den lilla informerande texten!

  SvaraRadera
 5. Får titta på videoklippet senare - sitter vid fel dator för sånt - men visst är det sant; man kan inte äga en katt (egentligen lika lite som man kan äga andra levande väsen, men katten står i alla fall normalt på sig) och ser helt klart dess ägare mest som en förlängd arm till maten. Fast fina kan de ju vara ändå!

  SvaraRadera