lördag 6 juli 2013

Lördagsblogg ?

Undrar om lördagsbloggarna har semester, själv har jag pension numera och det är väldigt trevligt. Visserligen är det inte någon större skillnad, jag jobbar nästan som tidigare men nu är det frivilligt och utan arbetsmarknadens regelverk.
Det blir mycket Siljansfors skogsmuseum och det borde vara ännu mer. På torsdagseftermiddagarna har Anna och Fredrik dropinslöjd med skogstema.


Vi hjälper Anna och Fredrik med näver. Det blev näverslöjd i torsdags. Pensionären fick kläm på hur man gör. Nävret ska tas kring midsommar och gärna en mulen dag. Sedan gäller det att förvara det plant annars rullar det ihop sig.


Här slöjdas vispar och kräklor, en ung man som aldrig fått hantera vassare saker än smörkniven fick äntligen tälja med täljkniv, instruerad av Fredrik som kan alla grepp och vet hur man gör.


 Många vispar blev det. Är det någon som minns att det stod i recepten att man skulle pröva med en vispkvist om sockerkakan var färdiggräddad? Nästa vår gjorde man en ny visp.

Och så blir det kolbullar på kvällen

Själv ägnar jag mig åt lite udda fotografering
Detta är en bild av hur elementröret är draget i en av 50-talskojorna. Det är en man som håller på att renovera sin koja till originalskick och vill veta hur det såg ut.
2 kommentarer:

 1. Du har mycket intressant på gång!
  Kolbullar måste jag nog testa någon gång när jag har vägarna i dina trakter.
  Olgakatt gav på förslag i slutet av juni att vi tar semester från Lördagstemat, vilket accepterades glatt. Det är min tur att vara rubriksättare i september.

  SvaraRadera
 2. Du anar inte hur mycket kunskap om skog jag inte visste att jag saknade.
  Men museet handlar mest om skogsarbete virkesproduktion och teknisk utveckling av motorsågar mm. Visst kan det vara intressant men nu vill jag införa mera kunskap om vad träden, deras egenskaper, användningsområden och lite medicinsk kunskap och mytologi, i förekommande fall. Sånt tycker jag är kul.

  SvaraRadera