lördag 22 juni 2013

Lördagsbloggen Midsommar

Det är olika det där med midsomrar.  Var det förra året som det var fart och fläkt här?  Jag försökte räkna skorna på farstutrappen för att lista ut hur många det var men så visade det sig att några var barfota.

Annat är det i år. tyst och stilla i huset.

Lite blyg

Det är bara "barnbarnen" som tassar omkring och dom är lite blyga. Husse firar midsommar i Värmland.

Vad gör man då?
Trädgården behöver mig så alltid och nu har jag verkligen ägnat mig. Kaprifolen har fått flytta från ett trist läge bakom knuten mot norr. Malörten hamnade intill, nära trappan, malört skyddar mot åska och häxor sägs det och det vore ju förargligt om det skulle slinka in någon häxa.


Smultronen sprider sig med imponerande hastighet, är det någon som behöver smultronplantor så säg bara till. Men skyll inte på mig sedan. (En hemlis, det är vita smultron, dom blir aldrig röda).


Klätterspenaten tog sig tydligen och behöver ett stöd, den hade jag glömt.

Sparrisen tog sig också bra, det har blivit en grön vägg, den ska tydligen ha lite eländigt. Hos väninnan tog tynar den bort men hennes rosor prunkar i den feta jorden.

Jodå vi har fått upp några majstänger också.

4 kommentarer:

 1. Är det åkervindan som strävar uppåt? I så fall hittar den alltid något att klättra på. Stanna inte för länge i dess närhet för då kan den slingra sig om smalbenen på dig så att du snubblar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkervindan tynade bort och dog. Det är tufft klimat här. Det är den kaukasiska (?) klätterspenaten som strävar på, andra året och redan ett par decimeter.

   Radera
 2. Snygg sparris! Jag brukar inte sluta skörda förrän till midsommar, så hos mig är det ännu stubbåker i sparrislandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så blir det nog här också framöver, det här sparrislandet är bara på tredje året så det har inte varit möjligt att skörda just något än. Men nästa år så blir det sparris till min födelsedagslunch.

   Radera