lördag 2 februari 2013

Lördagstema När jag går i ide

I februari är det Helena som föreslår teman och idag tycker hon att vi ska gå i ide och det gör jag så gärna. Övriga lördagsbloggare finns i fliken ovan.

zzzzz
Huh, vad ljust det blev, är det vår nu? Dags att vakna?
Näe
Jag kryper ner någon vecka till.
zzz

Tänk om det gick för sig att gå i ide, då skulle jag verkligen göra det från november till februari. Men i mars måste jag vakna för då kommer vasaloppsåkarna och sedan är det dags att så frön, i alla fall persiljan.
Men om jag skulle gå i ide så skulle jag ha massor med garn med mig, ifall jag skulle vakna till och bli sticksugen.
Eller ta med mig datorn och äntligen skriva det där som jag har blivit tjatad på att skriva.

Eller också skulle jag gå i ide på ArkivCentrum, tänk så mycket roligt man kan hitta där. Jag var där på ett möte häromveckan och de hade så fantastiska böcker, vacker inbundna och med knäpprygg och allt.

Men vänta nu, varför skulle jag gå i ide egentligen? För att göra det jag vill ostört eller för att sova eller? Det var ju för att slippa kyla och mörker. Då får jag väl göra som syrran, åka söderut. Men tre-fyra månader, nja det blir för länge.


Där nånstans ligger Casala Villarena Ett mycket trevligt f d kloster på Amalfikusten, Kanske lite för kallt för att gå i ide på.

11 kommentarer:

 1. Nejdå, man behöver inte åka bort hela ide-perioden. Det räcker med en vecka! Då inser man att solen finns kvar, att den kommer tillbaka och att det nog går att stå ut till dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu är det nästan över och nu börjar planering och jobb och ... full fart framåt.
   Men lite avis är jag.

   Radera
 2. Ser underbart ut där på Amalfikusten. När vi var där för några år sen regnade det och haglade t.o.m. så det blir nog Frankrike i höst igen. I ide skulle jag aldrig vilja gå - livet är så kort ändå utan att man behöver sova bort det! Om man är ute och reser går man inte precis i ide, åtminstone gör inte jag det :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amalfikusten var fantastisk med många vackra vandringsleder. Vi var ett gäng på åtta 60-åringar och en 16-åring. Det var en lärorik resa för alla parter. Men nervöst med trafiken. Vet du, dom kör som italienare, om man får ha fördomar.

   Radera
 3. Visst är det bättre att utnyttja tiden än att bara sova. Att kunna vara iväg sådär 3-4 månader om året hade ju varit drömmen - oberoende av om det var vinter eller sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar ju vara kontentan av hela gå-i-ide-temat. Man vill bara slippa mörkret och kylan, fast en del verkar ju tycka det är mysigt också.

   Radera
 4. Å, Amalfi... tillbringade en vecka i Priano för några år sedan. Mera Italien! Måste hinna se Pompeji igen, men påläst den gången. Superintressant! Och sen Rom igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amalfi är verkligen fint, och gott, och stället vi bodde på var också speciellt. Mycket trevligt. Killen som ägde stället var med i några bykollektiv, bl. a. ett båtkollektiv som körde till Capri.
   I samma veva som vi var där kom boken Pompeji av Mary Beard ut. Tyvärr hann jag inte läsa den innan vi åkte men det förlängde ju resan att läsa den efteråt.

   Radera
 5. Boken ligger på nattygsbordet... sedan ett par år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen dåså, det är bara att boka biljett. Du kommer nog inte att läsa den förrän det är dags. Citruslunden i Sorrento var också en upplevelse, ett helt kvarter med citroner och apelsiner mitt i stan. Och så Julles lilla hotell (länken) och Olgas butik i gränden bakom.

   Radera
 6. Att resa bort till värmen ett tag är ju toppen. Men sova bort tiden nej, det vill inte jag heller. Eller lite kanske;)

  SvaraRadera