lördag 2 juni 2012

Grannkatternas kudde

Nejlikor och liljekonvalj Kanske?


Jag hade ärende över till grannen Janne häromdagen, det var fint väder och han satt på sin veranda och myste med sina katter. Katterna är lite blyga så dom slank iväg när jag kom. Janne satt kvar. I en av stolarna låg en kudde med rester av ett broderi. Det hade säkert varit en vacker kudde och nu den väldigt sliten och av allt att döma katternas kudde.

Jag erkänner utan vidare och rakt av att jag har fördomar om ungkarlar, dom förstår sig i allmänhet inte på broderi. Jag bad att få låna kudden och Janne såg både road och förvånad ut och tyckte att det var väl ok. När jag hade rensat kudden från katthår såg den ut såhär och nu ska jag försöka brodera en ny kudde. 

Blåklint och vitsippa, kanske?

4 kommentarer:

 1. Den har säkert varit jättefin kudden, det stämmer nog lite det där med gamla ungkarlar .....
  Du syr en ny, lika fin. På det viset får kudden nytt liv igen.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gäller det att ta över idén och inte låta sig mosas under förkrossande förebilder. Och till råga på allt så är det jätteutförsäljning av brodergarn mm i grannbyn. Och jag var där naturligtvis.

   Radera
 2. Endast det bästa är gott nog åt katten... eller hur det nu var. Fint i alla fall, med eller (kanske helst) utan katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart katterna ska ha det fint men inte med den kudden. För resen så är de där katterna så osällskapliga så vi känner inte varandra riktigt.

   Radera