söndag 6 maj 2012

Rör inte mina penséer !


Före

Hm, hur gick det här till tro.
Mycket små barn brukar kunna plocka det dom tycker är finast och plockar man blommor så är det väl själva blomman som ska plockas.

Efter
Men rådjur gillar också blommor och här är det gott om såna. Kanske blev det smått om mat när det plötsligt kom en snödämp häromdagen och då stod det ju maten serverad på vår trapp.
Dock tänker jag hävda revir och hänvisa rådjuren till skogen igen. Annars ska jag berätta för dom att rådjursstek är jättegott och om man har timjan, rosmarin och en aning ingefära i såsen blir det ännu bättre.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Fast den här gången var det en ren som låg på fatet och den hade fått lite dragon med sig också. Så dumt att jag missade att smaka på den.

   Radera
 2. Det skulle vara förbjudet att vara rådjur. Åtminstone så fräcka rådjur som vi hade här för några år sedan. Hustrun hade precis som du planterat penséer i ett kärl och ställt på nedersta trappsteget. När jag en tidig vårmorgon kliver ut trappen står där en råget och betar i planteringen, tittar förvånat på mig och fortsätter sedan lugnt att beta penséer... jag däremot kunde inte riktigt behålla lugnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och där kom du och störde mitt i frukosten! Det gjorde du rätt i.
   Förutom att dom äter upp en massa saker som man tänt äta upp själv så sprider dom fästingar och det tycker jag är upprörande, skandal och jag skulle kunna överklaga till europadomstolen om det hade hjälpt.
   Men om man tar en bit oasis (grön massa som man har till blomsteruppsättningar) och dränker in i ättika och lägger i penséplanteringen så blir det lite motbjudande, sa någon som visste. Jag ska pröva.
   Alternativ 2, skjut dom. Fast det är jag övertygad om att du inte gör.

   Radera
  2. Det låter som om "ByFånen" var nära nog att ha kunnat strypa'na. Dessvärre är det bara bockarna som är lovliga på våren.

   Radera
  3. Njae, nu är ju "Byfånen" en mycket fridsam och sympatisk person så jag tror inte han tillgriper såna våldsamheter. Däremot kanske han pratar med någon, med jaktvapen försedd, granne. Och eftersom "Byfånen" uppenbarligen bidragit till att föda upp djuret så måste han ju vara delägare i köttet. Lite bra vore det ju också att förse rådjuren med timjan och kanske lite rosmarin.
   Mina rådjur har nu fått ättika och vinäger i salladen så jag hoppas jag får ha de tre kvarvarande knopparna i fred

   Radera
  4. Inte ens bockarna är lovliga på våren i mina trakter, tyvärr. Allt som kan begränsa förnyelsen av beståndet bejakas ivrigt. Sen finns det dom som tycker att datum för lovlighet är skrock. Det ska jag berätta om en annan gång.

   Radera