tisdag 8 maj 2012

Odla, odla och sticka och repa upp


Liten kvarglömd snödriva till höger 

Nu har jag kommit mig för att så frön ute på landet. En väninna hävdar att de gror när det är dags. Hoppas att de små fröna inte ser den kvarglömda snödrivan.
Ja det är alldeles för tätt men en del rader, rädisor t ex, ska ju bort ganska snart.
Potatisen har tittat upp i sina burkar och jag kupade genom att häva på mera jord. Persiljan bidar sin tid inomhus än så länge.

Och så ska jag komma ihåg att lägga ärter i blöt.
Men för att jäklas med rådjuren och grannens katter ska jag lägga kompostnät över.

Nu med ättika och vinäger
Än så länge går odlandet bra. Återstår att se om det börjar gro och om jag får ha det ifred för rådjuren. För närvarande luktar det ättika på trappen, men det är så dags nu.

Alldeles utschasad fjäril
Drama i många akter bestod i att försöka få en fjäril att förstå hur man flyger ut ur ett växthus. Fjärilar är vackra men rätt korkade och när jag till slut hade fått den att flyga ut där det var öppet så var den ganska trött. Den satte sig på backen och såg ut som om den tänkte dö. Men den har flyttat sig några gånger och 
verkar fortfarande fundera på hur den ska göra med framtiden.

Och det jag stickade när vi åkte till och från syrran över helgen, ca 40 mil, det hinner man ett helt nystan på, det får jag repa upp för jag trodde ju att jag kunde mönstret, fel fel fel.

2 kommentarer:

  1. Men lägg AV! Det kan väl inte vara fel om det är sådär snyggt. Det är mönstret det är fel på inte sjalen. Riv mönstret i små strimlor, men repa inte upp sjalen!

    SvaraRadera
  2. Såja såja, den var den biten som jag stickade i bilen, 40 mil - ett nystan, som blev fel eftersom glömt mönstret hemma och jag trodde att jag visste hur det skulle vara. Det repade jag upp och stickade om. Klart nu

    SvaraRadera