tisdag 17 april 2012

resa och inspiration


En mycket liten semesterresa. Den varade i fyra dagar och gick till Varberg via Värmland, Dalsland och Peter Korns Trädgård en mil utanför Landvetter.
I Värmland fick vi lunch hos bror och svägerska, vidare till Dalsland där Pensionärens jobbarkompis huserar. Vi hade tänkt oss en kopp kaffe. Så blev det inte. Stora smörgåstårtan kom fram och fint dukat var det och det var väl att ta i, tänkte jag. Och så reser sig jobbarkompisens barnbarn och säger att vi ska hurra för morfar som fyller 70.
Attans, och vi visste ingenting.

Vi åkte så småningom vidare till Peter Korns Trädgård och Mirjam Korns butik. Kolla kalendariet.
Julrosor var det gott om men de var på sluttampen
Det var en fantastisk anläggning och vi var riktigt imponerade. Visserligen såg det mest ut som stenhällar och grushögar när vi var där men om ett par veckor kommer det att vara mycket vackert. Men man anar ju hur det är uppbyggt nu när det är naket.
Att göra en så intressant anläggning av en granbacke som stupar ner i ett kärr kräver en kunnig entusiast och det är precis vad Peter är.
Det kommer en bok snart och den är inte så där insmickrande med färgglada prunkande blommor som det brukar vara på trädgårdsböcker. Nej här är omslaget en stilla försommarmorgon innan dimman lättat. Det lovar en bra dag. Dit vill jag igen, när det prunkar.
Pensionären vid havet
Och Varberg då, jodå vi gästade väninnan med jättehunden och hade det bra och sedan for vi hem till en dm slabbsnö.

6 kommentarer:

 1. Härligt med en utblick! Det ger insikter.

  SvaraRadera
 2. Ja och lever man i turistsäsong för resten så får man passa på när det går.

  SvaraRadera
 3. Och hur många decimeter snö har det hunnit bli nu? Eller hörde jag fel i gryningen när jag lyssnade på väderleksrapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sisådär 15 cm när det var som mest, men nu har det börjat töa så det har nog suckat ihop lite. Och vi vägrar att skotta, det försvinner väl. Det är ju sällan det är snö vid missommar

   Radera
  2. Så är det ju. Den svenska sommaren är kort, men snöfattig. (Undrar hur man skulle dekorera det citatet på en väggbonad?)

   Radera
  3. Ja den är ju alldeles perfekt för en bonad. Så du förresten de moderna visdomsorden på FB? Där fanns mycket att brodera.

   Radera