onsdag 4 april 2012

Lurig köpare?


Jag försöker sälja min vespa på Blocket. Förra gången jag försökte var det ingen rusning precis men den här gången kom det ett sms ganska snart. En person bad mig ta kontakt och smset var på engelska och personen ville ha svar till en mailadress.
Men jag har ett vagt minne av en skum historia som började likadant. Så jag la ut en fråga på facebook och frågade om där fanns någon som hade erfarenheter. Där har folk koll. Det tog en kvart innan en bekant ringde och berättade om hur han försökt sälja sin motorcykel på Blocket och fått ett sms på engelska, han hade svarat och fått order att sätta in många tusen på ett konto för att speditionsfirman skulle få betalt för att hämta och transportera hojen till England. Pengarna skulle han sedan "få tillbaka".
När han ville backa ur affären blev köparen hotfull. 
Är det någon mer som vet något om sådana här affärer?

Uppdatering. 
Det måtte råda stor brist på vespor bland engelskspråkiga sms-are.
Blocket.se beklagar eländet, de har ju svårt att rå på det som händer utanför deras verksamhet men de försöker tydligen. Så här svarade Blocket.se när jag klagade:
Vi jobbar aktivt med nedstängning av de aktuella siterna genom kontakt med de aktörer som tillhandahåller hemsideutrymme och domänhosting.4 kommentarer:

 1. Brorsan har lite erfarenheter av Nigeriabrev.
  Och om någon ringer och föreslår att du ska annonsera i en fax-katalog kan du säga något syrligt avböjande.

  SvaraRadera
 2. Ja hans historia om Nigeriabreven var ju riktigt bra och spännande dessutom.
  Nu har det visat sig att intresset för min, högst ordinära, vespa är mycket stort bland engelskspråkiga sms-are. Facebookvänner har också erfarenheter av det. Maken sa Aha, är det därför det står "Endast inom Sverige" på traktorannonserna. Det gör mig oroligt, tänker han köpa en traktor till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår din oro... Det borde väl varit en grävskopa?

   Radera
  2. En väldigt liten en i så fall, gärna med vidhängande trädgårdsarkitekt.

   Radera