fredag 9 mars 2012

Jobb- och aktivitetsgarantinSå här börjar texten på ett av pappren jag fick på Arbetsförmedlingen häromdagen.
”Jobb- och aktivitetsgarantin är ett program för dig som varit utan arbete under en längre tid. Du deltar i individuellt utformade aktiviteter som ska stärka dina möjligheter till att få ett arbete.”
---
”Jobb- och aktivitetsgarantin innehåller tre faser.
Fas 1 innebär att din arbetsförmedlare karlägger dina behov av aktiviteter, jobbsökaraktiviteter med coaching och förberedande insatser. Fas 1 är längst 150 dagar.”

Jag tror vi kommer att undvika ämnet "individuellt utformat aktivitet" eftersom jag uppenbarligen passerat bäst-före-datum och min f.d. jobbarkompis kommer inte att säga jag behövde genomgå en radikal föryngring, det vet vi ju båda redan. Dessutom är vi jämgamla. Aktiviteterna handlar om att söka jobb och det har jag gjort och inte fått svar från en enda arbetsgivare, inte ens den arbetsgivare som jag jobbat hos de senaste fyra åren, det anser jag vara ouppfostrat. Coaching verkade lite bortkastat eftersom jag jobbat med det ett par år, och det hjälpte tydligen inte.
Det kanske inte är mina ansökningar det är fel på.

En av de f.d. jobbarkompisarna muttrade surt att den här arbetsmarknadspolitiken var den sämsta han någonsin upplevt, och han har varit med länge.
Det är självklart ingen idé att söka tillsvidarejobb men projekt av diverse slag borde funka, men det gör det inte. Ingenting funkar trots att min främsta merit för närvarande är dubbelt nystartjobb.
Och det är klart att det är svårt att få jobb när ungdomarna köar för att jobba gratis och arbetsgivare får betalt för att ta emot arbetslösa i fas 3.
Varför går du inte i pension? undrade en annan f.d. jobbarkompis och jag frågade varför jag ska pensionera mig för att arbetsmarknaden är kass.

6 kommentarer:

 1. Men vad hände? Jag skrev en kommentar som gick ut på att jag tror att du vet vad jag tycker du ska göra med alla dina kafkaartade jobbsökaräventyr. Den försvann! Kan den vara censurerad?

  SvaraRadera
 2. Jag censurerar inte, men kanske det är ett känsligt ämne för en del. Jag tänkte först att min blogg skulle heta "arbetslös" Kolla på http://arbetslos.se så får du se vem som har den.

  SvaraRadera
 3. Nä, http://arbetslos.blogspot.se ska det ju vara

  SvaraRadera
 4. .com ska det rent av vara.

  Känner inte Allan.

  SvaraRadera
 5. Hamnade hos någon som skriver om arbetslöss, tror jag, fast så fick han jobb men klarade inte att byta namn på sin blogg... Så kan det också gå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väl så man känner sig, freudians halka på tangenterna?

   Radera