fredag 28 oktober 2011

Pandasjal i silke


Silke liksom bara rinner iväg


Pandasjalen som Susilull stickade inspirerade mig att sätta igång. Visserligen har jag viss aversion mot stickbeskrivningar på engelska, i synnerhet om det inte är konsekvent med förkortningar. Till slut lyckades jag lista ut hur det var tänkt och nu är jag inne på den andra sjalen. Denna gång i vitt ganska grovt silkigt silke.
Det är visserligen inget kyrkbröllop i annalkande så vitt jag vet men nog skulle den passa på en brud – om den blir bra – om den blir färdig.
Och om jag kommer underfund med hur jag ska blocka den. Ska man blocka stickade silkesjalar? Någon som vet? Jag har letat på nätet men inte hittat något om den saken.
Den där konstiga lilla korven är nystanet som jag stängt in i ett plastnät,
ett sånt där som vitlöken ligger förpackad i.

5 kommentarer:

 1. Pandasilke? Vad säger Världsnaturfonden om det?

  SvaraRadera
 2. Jo du förstår att i bortre Tjotahejti finns det en silkespandafarm... Eller nja, det var ju pandasjal i silke, vanligt silke och vad Världsnaturfonden säger om de stackars silkesmaskarnas korta liv kan man ju ana sig till.
  Var "panda" i sammanhanget kommer ifrån vet jag inte men originalet är rätt snyggt. http://www.straw.com/cpy/patterns2/accessories/PSilkDKShawl.html

  SvaraRadera
 3. Både original och din version ser ju helt betagande ut. Jag som trodde att det finns silkespandor, skygga varelser någonstans i de tibetanska bergen. Silkesapor finns ju.

  SvaraRadera
 4. Hm. Det som talar mot är att sidenTYG blir fläckigt av vatten.
  Men om det gäller stickat också vet jag inte.

  Om du tror att mönstret framträder bättre med en blockning så talar ju det för.

  Jag har med lyckat resultat blockat sjal av silkeblandat garn.

  SvaraRadera
 5. Ja, men om jag böter hela sjalen så bör det väl bli ganska jämnt, ja jag är inte där än. Återkommer i ämnet.

  SvaraRadera