måndag 11 april 2011

Förmögenheten


Ett av mina lättsinniga bokköp var ju Karins broderier, den som inte blir inspirerad av den boken är nog obotlig, och ointressant i hantverkssammanhang.
Jag drog mig till minnes att mamma, moster och fastrar efterlämnade handarbeten och material. Och visst, och jag har dessutom lagd det i lådor, i befintligt skick. Här ligger nu brodergarner av alla sorter. Det är ullgarn, lingarn, silkegarn, pärlgarn, märkgarn och DMC mouliné. Och en del ufon. Silkegarnet ligger i små prassliga halvgenomskinliga påsar och ho vet från vilket sekel detta härstammar. Och hur syr man med silkegarn som bara fastnar på mina torra händer?
Nu har jag börjat brodera men eftersom jag är fostrad att inte slösa med material så nänns jag inte öppna de oöppnade härvorna.
Jättefåningt egentligen, det finns så det räcker till en generation till ändå. 

6 kommentarer:

 1. Mmmm, färger...

  Jag har just haft en stillsam vårorgie i lila – min motsvarighet till Ronja Rövardotters vårskrik.

  SvaraRadera
 2. Öppna de nya och njut! Min mamma var så hårt skolad i materialsparaneskolan att hon köpte nytt men och längtade efter att använda det men hann aldrig för det fans så mycket "gammalt" som måste användas först.

  SvaraRadera
 3. Karin: Lila?! Det var ovanligt för dig, men det fanns ju en förklaring.
  Hundraprosent: Jamen... är det ingen som kommer och tar mig i örat och säger att dom hade behövt det bättre? Det är lite läskigt, jag ska i alla fall planera lite först. Och måla växthuset.

  SvaraRadera
 4. Ta på dig hörselskydd eller nåt annat som skyddar öronen, och har det inte hänt nåt efter tre öppnade dockor så är det nog lugnt :)

  SvaraRadera
 5. Det är inte så att jag hör röster men jag anar att det är ett fånigt självbegränsade beteendet som jag måste ta itu med.

  SvaraRadera
 6. Jag har också fått med mig en rejäl dos av materialsparandet och brottas också med symtomen. Men jag kämpar på mot spardemonerna, ull är bra den mår inte bra av att sparas för länge.

  SvaraRadera