fredag 11 mars 2011

A-kassan igen och igen


A-kassan knäcker mig
Den bisyssla som jag haft i några år medan jag jobbat heltid får jag inte fortsätta med eftersom jag inte haft den varje månad. Studiecirklar är av naturen terminsbundna. Och mina studiecirklar i yoga är också det. Det är problem att få folk att traska iväg till en yogakväll när det är högsäsong för trädgård, skolavslutningar, semester och vad det nu är sommartid. Från september till november och från januari till april kan man ha studiecirklar och kurser. Sedan har folk annat för sig. Och jag med.
Nu vill a-kassan ha ett anställningsintyg. Jag har aldrig fått något anställningsintyg, man får närvarolistor och när de är ifyllda skickar jag in dem och så är det klart med det.
Symboliken med labyrinten måste kanske förklaras, det är jag som är kulan.

2 kommentarer:

 1. hej kicki!
  jag läste din blogg för några dagar sen och har tänkt på yoga-problemet. Vad är det som säger att du inte kan ha en liten spök-kurs en gång i månaden under sommaren också? Sommar-yoga i gräset vid fäboden, avgiften täcker matkostnaderna. Eller får man inte ha sånna kurser?
  /Kerstin, som är bekant med emma och alla dom där folktomtarna

  SvaraRadera
 2. Visst kan vi yoga i fäboden.
  Men arbetar jag en timme (t ex) så räknas det som om jag jobbar deltid den veckan och då dras fem dagar bort från min a-kassa. Det har jag inte råd med. Men yoga bör man ju oavsett arbetsmarknadens regler...

  SvaraRadera