torsdag 3 mars 2011

Jobb och fritid


Nu är jag väldigt trött på att administrera min egen arbetslöshet. Dock har jag sökt jobb, två stycken. Det ena stället annonserade efter jobbcoacher och det andra stället skrev jag till helt sonika och talade om att de behöver mig. Dvs att jag nog skulle kunna vara till nytta där. Återstår att se om de insett det själva.

Men för att pigga upp mig lite har jag börjat brodera, ett gammalt fint hantverk. Och ganska svårt att få till det så det blir snyggt.
För att göra det lite mera underhållande så letar jag kloka ord att brodera. Ovanstående bild på mitt förstlingsalster är väl både urskuldande och tillrättavisande.
Nu är den bonaden klar. Men jag vill sy flera bonader och jag funderar på texter och behöver hjälp. Det kärva konstaterande GRÖT ÄR ALLTID GOTT i korsstygn fick väninnan som så ampert yttrade detta en lördagskväll när jag inte hade något smaskens hemma.
Jag vill ha positiva uppiggande visdomsord, helst roliga. Jag vill ha förslag och den som kommer med ett riktigt bra förslag får sitt namn broderat nertill i vänstra kanten. Men kort och kärnfullt ska det vara. Typ: Slöjda för fan! Eller något liknande.

8 kommentarer:

 1. Utmaningen antagen! Jag ska leta i mina hjärnvindlingar. En bra början kan väl vara "Man behöver aldrig vara lugn!"

  SvaraRadera
 2. Ja, rätt bra. Fortsätt, jag har stora förväntningar på en ordbrukande släkt.

  SvaraRadera
 3. Citat från optimistkonsulten Lasse Eriksson: "Det är aldrig försent att ge upp"

  SvaraRadera
 4. Fel av mig det är Ronny (Euskefeurat) Eriksson som år optimistkonsulten, Lasse E har tyvärr slutat sina dagar mitt under en föreställning.

  Det finns en liten bok på Designtorget som tar upp modernt broderi, just i den av englundskan efterlysta andan.

  SvaraRadera
 5. Ny era, brodera mera!

  SvaraRadera
 6. Som du vet så har vi en broderad grunka i köket. Karin gjorde den när hon tröttnat på alla hällörade fromheter. Texten är inte alldeles egen. Men vi har gjort den till vår: "Livet är inte bara en lek - utan även en dans på rosor"

  SvaraRadera
 7. Tack för alla förslag.
  Jag vågade mig också på att be om tips på facebook och det kom många. De flesta kom nog från drängkammaren eller möjligen sängkammaren. Men jag vet inte riktigt, jag tror jag avvaktar lite till.

  SvaraRadera
 8. Entropi råder här.

  (Det är alltså rörigt, eftersom fysikens lagar säger att det blir rörigt. Den lagen heter entropilagen.)

  Jag har själv funderat på att brodera nåt sånt, men det har inte blivit av. Lika lite som städningen. ;-)

  SvaraRadera