söndag 20 mars 2011

Förförisk granne


Jag bor granne med en garnbutik. Dom säljer lampor också och tro inte att jag lyckas köpa en glödlampa eller en rundsticka utan att det följer med lite garn hem.
Karin är bok(miss)brukare och jag har ett långt gånget garnberoende. Det yttrar sig i många härliga lådor och korgar med garn. Och en del påbörjade projekt som aldrig slutförts, s k UFO. UnFinished Objekt. Ett har jag faktiskt ärvt av Karin, det kom väl böcker i vägen.
När VävAnnika var här och hjälpte mig med kontramarschen så kilade vi över till Garnbutiken. Annika väntar småttisar i släkten och kved lyckligt över alla mjuka, ljuvliga bebisgarner.

Och faktiskt, jag köpte inget garn alls men det berodde mest på att a-kassan inte förstått mina behov än. Två och en halv månad, de måtte vara trögtänkta.
Senare samma dag åkte en väninna och jag till spelmansstämma i Rättvik. Men innan vi for så måste jag titta på hennes miniloppis, sa hon. Hon hade garn, två nystan mohair i en vacker saftig brun nyans.
Visst är det skönt med folk som förstår en.

4 kommentarer:

 1. Appropå frestande, kolla in strumporna (och resten) på den här sidan... http://www.garnstudio.com/lang/se/category_oversikt.php?kat=7&page=2&from=28&sort=datedesc&word=empty&tword=0

  SvaraRadera
 2. Ja, uschja. Kära barn, har du redan hamnat i garnträsket.
  Problemet med strumpor är att när man är klar med en så ska det vara en till likadan. Men det är i alla fall bättre än vantar för då ska det vara en till likadan fast tvärtom.
  Men farmor är ju bra på det där, Hon kämpar fortfarande med Saras långstrumpor, lååånga är dom och garnet är tunt.

  SvaraRadera
 3. @ englundskan ...
  Har du inte hört talas om magick loop? Då gör man båda strumporna (eller vantarna) samtidigt på rundsticka!

  SvaraRadera
 4. Cecilia; Oj, ännu mera trollerier, nej det känner jag inte till, var lär man sig sånt?

  SvaraRadera