lördag 5 mars 2011

Duktig stickerska

Kolla vad Pyssel & Knåp (5 mars) har gjort! Så vackert vill jag också kunna göra och jag har försökt men det blev mera repa upp än sticka. Hittills har det inte blivit någon sjal. Är det någon som har en kurs på lut? Eller en enkel beskrivning för nybörjare. Sticka kan jag, men inte sådär.

4 kommentarer:

 1. Men oj så fint! Det måste bli ett väldigt räknande, eller? "Ettusentrehudratre...och så en luftmaska och ettusentrehundrafyra..." Hon menar nog var hon skriver om att varven längst upp blir VÄLDIGT långa. Men vacker så man blir tårögd.

  SvaraRadera
 2. Luftmaskor hör till virkning, den här sjalen är stickad, aviga och räta, du vet. Det förenklar inte det hela.
  Jag såg någonstans att det var en kurs i en butik på St Paulsgatan ...

  SvaraRadera
 3. Ska jag kolla St Paulsgatan - det är ju nästgårds.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack! Vad gullig du (ni) är! Oftast ser mönster svårare ut än vad dem är. Jag började sticka för drygt ett år sedan. Jag är ganska enveten vilken gör att jag ger mig på saker som jag egentligen inte klarar av men jag ger mig inte. Spetsstickning är ju egentligen inte mer är olika typer av maskor och om man behärskar dem så gäller det bara att hålla tungan rätt i mun för att få till det. Jag ska skriva ner lite tips på hur jag gör i min blogg längre fram. Ha det så bra och lycka till!

  Ps. Om du vill sticka någon enkel sjal till att börja med rekommenderar jag tex Little shells. Mna upprepar bara samma mönster hela tiden och det är inte så mycket att hålla reda på. Det finns gratis här:

  http://www.ravelry.com/patterns/library/little-shells

  och min kan du se här:

  http://www.pysselochknap.com/2010/12/little-shells.html

  SvaraRadera