tisdag 22 mars 2011

Att hålla sig till ämnet


Det är inte så lätt att hålla sig till ämnet när själva ämnet är översnöat och kanske borde kallas Drivhus än växthus.
Den här bloggen skulle handla om Växthuset, men det gör den ju inte. Karin har också problem att hålla sig till ämnet. Det är bra. Det dyker ju upp så mycket mera saker som är intressant.

Idag tog jag mig fram till växthuset i alla fall. Där inne var det 25 grader varmt och lä. Ute blåste det ganska rejält. Där satt jag och fikade och njöt och lipade åt snödrivorna. I går mätte jag snödjupet, 70 cm. Jag ska mäta i morgon igen, efter det här tövädret och blåsten som en meteorolog kalla föneffekt så bör det ha suckat ihop.

5 kommentarer:

 1. Oj, vad mycket snö!! Men där finns ett växthus under. Hos mig finns det bara i fantasin, även om vi har barmark här. ;)
  Fast planen är att det ska byggas ett nu i sommar... längtar.

  SvaraRadera
 2. Så fint det ser ut att vara under snön.
  Med hej fr. Tant kofta

  SvaraRadera
 3. 70 cm snödjup även här. Elände om än övergående...

  SvaraRadera
 4. Drivhus låter ju som en lämplig beteckning på livsrummet, mångtydig och bra. Och jag menar att det man skriver handlar om rätt ämne även om det kanske inte alltid märks. Förrän man börjar pussla ihop bitarna.

  SvaraRadera
 5. Håll ut, jag har varit på spaning i det EUropeiska hålet, Schweiz, där blommar dom japanska körsbärsträden. Vackert om än ännu nästan det enda som påminner om kommande säsong.
  Tittade till det som ska vara mitt kryddland här hemma också, och hör och häpna, nu kan man ana konturerna. Vi har ju förstås bara 25cm snö här.
  Om att hålla sig till ämnet: jag tog ju i ordentligt i min programförklaring, allt passar in (tror jag) så jag behöver inte pussla så mycket.

  SvaraRadera