söndag 30 augusti 2009

Lördagskväll i växthuset


Det blev rödvin, Ken Creek från Australien, ett märkligt vin. Det är gott, ganska snällt och lättdrucket men det fantastiska är att man inte känner av det dagen efter. Enligt etiketten innehåller det mindre mängd garvämnen och histamin. Jag visste inte att vin innehåller histamin, är inte histamin en allergimedicin? Tål jag inte allergimedicin alltså, eller är det garvämnen man blir bakis av?
Ska jag vara riktigt uppriktigt så har jag kolkat i mig mer än jag brukar dricka bara för att se vad som händer. Och det händer ingenting, jag mår alldeles utmärkt dagen efter. Det skulle jag inte klara med LUZ från Spanien men det är ju också gott och framför allt billigt, under femtilappen. Någon vinkännare blir jag ju aldrig men en skön kväll var det och Hr Handöl skötte sig.
Jag har verkligen försökt ta en kvällsbild av växthuset men det blir inte bra, med blixt blev det minst dåligt
PS Detta är en obetald reklamplats DS

2 kommentarer:

 1. Hmm.. Några kommentarer från storasyster verkar vara på sin plats.

  Det där med du kolkat i dig mer än du brukar skulle kunna vara oroväckande, men jag förmodar att det handlar om att du lyckades få i dig hela två glas, kanske t.o.m. tvåochetthalvt.

  Histamin ska du däremot akta dig för eftersom det framkallar allergier, så vinvalet vekar ju väldigt förståndigt. Antihistamin däremot funkar bra mot allergiska reaktioner, så vem vet, kanske det hjälper mot dagenefterbesvär från histaminhaltiga drycker? Om det skulle vara svårt att få tag i det där histaminfattiga, alltså.

  Hälsa Hr Handöl att det är bäst att han sköter sig annars får han kanske konkurrens från ett rejält fyrfat, som jag skulle kunna tänka mig att avvara!

  SvaraRadera
 2. Aha! Det var något med allergi i alla fall.
  Ja, jag lyckades faktiskt få i mig tre glas, men det känns lite oroligt, det där vinet är nog lätt att bli alkis på.
  Fyrfat är trevligt, en eldpallkoja är ännu bättre i någon av dina trädgårdar.

  SvaraRadera