lördag 1 augusti 2009

Hur många får det plats?

Hur många personer får det plats i ett växthus på 12 kvadrat? Tre kvadrat är odling, en bit ockuperas av krukor med blommor i. Resten får glada vänner bre ut sig i. Det blir inte dans, men öl och en smörgås kan man klämma samsas med på det rangliga bordet. Varför är rottingbord så vingliga? Jag måste hitta något annat som är lite stabilare och jag måste lägga om stenplattorna så att golvet blir plant. För närvarande behövs det inte någon öl alls för att det ska bli vingligt.
Jag ska, sedan.
Men där satt vi alltså i onsdagskväll, det gick inte att vara ute för det var så mycket mygg. Alla som passerade in i växthuset vara mycket snabba med dörren men alltid slank det någon liten mygga som fick skylla sig själv för i växthuset väntade ett grymt öde. I alla fall för myggor.
Ämnen som avhandlades under kvällen; Hanne Vibeke Holsts Drottningoffer. Jag har läst den och de andra hade läst recension och för en gångs skull verkar jag vara överens med recensenterna. Boken är nu på utlåning hos grannen. Därefter var det problemet med belysning i växthus. Ljuslyktor och värmeljus, tja, ljusslingor, tjae. Något måste man ju ha.
När Birgit i grannhuset hade gått började vi diskutera hur vi skulle göra med hennes farstutrapp. Om vi helt enkelt skaffade allt material till en ny trapp och sedan bjuder in till fest på lördag så får gästerna gräva upp jasminbuskarna och spika ihop trappen så lyfter vi dit den bara. Och det ska vara en bred trapp så att alla fem barnbarnen kan ställa skorna på den.
Nu blir det spännande. Birgit vet ingenting, hon bara pratar drömmande om en ny trapp.
Hur många det var i växthuset? Nio pers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar