fredag 21 september 2012

Skördetid och missväxtDet finns ett blogggäng som har ett tema Galleri fredag, jag är inte med men jag snyltar lite på deras tema. Denna fredag var temat skörd 

Att odla vitlök var inte så lyckat i år.
Vindruvorna gick i däremot bättre, i alla fall ett tag. Men så tog ju sommaren slut innan druvorna hann mogna och vindruvskart är inte gott, de stora druvorna som hunnit mogna smakar däremot som smultron, fast godare.
Vad gör man med vindruvskart?

3 kommentarer:

 1. Oj vilka fina vindruvor! Smultrondruvor låter ju himmelskt. Har dom flyttat ut från växthuset? Annars kunde du kanske lura karten att mogna med lite stödvärme? Alternativet är väl kanske att testa hur vindruvskart blir som russin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det där med solmogna som är är grejen. Det är alltså solen som falerar. Den växer så bra i sitt hörn i växthuset och vattnas av takdroppet utanför. Vid det här laget är den nog fyra år och rötterna når långt, det är solen som är problemet. Men jag får nog satsa på russin i år.

   Radera
 2. Ja, vitlöken blev inte som den brukar i år. Pyttesmå lökar som dock är jättegoda. Min vitlök gick i blom i slutet av juni så jag blev tvungen att ta upp den mycket tidigare än normalt.
  Druvorna i växthuset slapp jag skörda, det gjorde getingarna åt mig. Kvar blir bara tomma påsar.

  SvaraRadera